Annonce
Odense

Til salg: Slut med schnitzler på Målet

- Det er sådan, det må være, siger Bent Jørgensen, der har besluttet sig for at sælge sin restaurant gennem 45 år. Foto: Vibeke Volder

Bent Jørgensen havde håbet på et 50 års-jubilæum, men efter 45 år skal Restaurant Målet nu sælges.

Han vil ikke ud med prisen.

- Men det er under ni millioner, røber Bent Jørgensen alligevel.

Restaurant Målet og de øvrige etager ovenover bliver per 1. januar sat til salg. I maj i år kunne Bent Jørgensen ellers fejre, at Restaurant Målet har eksisteret i 45 år, men nu har den 73-årige ejer besluttet at sige farvel og tak.

Dermed bliver knap 500 kvadratmeter fordelt på fire etager ledige på Jernbanegade.

- Jeg tror ikke, sandheden går op for mig, før det er sket, og Målet er solgt, siger Bent Jørgensen.

Indtil en køber melder sig på banen, kan man dog fortsat få stillet sin schnitzel-sult på Målet, fortæller han.

Annonce

Jeg tror ikke, sandheden går op for mig, før det er sket, og Målet er solgt

- Bent Jørgensen, ejer af Restaurant Målet

Målet, før det blev Målet

Bygningen i Jernbanegade 17 - tidligere både Skolegade 4 og Jernbanegade 7 - har huset en købmand, en skotøjsfabrik, Politikens Telegramhal, et spareselskab og et inkassobureau. Det første spisested på adressen var Kvindernes Køkken (1921-1944), som blev drevet af Dansk Kvindesamfund. Det foregik på 1. og 2. sal, idet Politiken lå i stuen.1930-1959: Palæ-Kaféen. Med Palæ-Kaféens indtog var det første gang, at der blev indrettet spisested i stueetagens lokaler, som nu danner rammerne om Målet. Palæ-Kaféen lå i Jernbanegade i næsten 30 år.

1959-1960: Bardot, en natklub opkaldt efter den franske skuespiller Brigitte Bardot. Ejeren, Erik Christgua, skulle efter sigende have haft planer om, at skuespilleren skulle have indviet stedet. Det lykkedes dog ikke. Et års tid senere måtte natklubben lukke igen. Den dag i dag er der dog stadig spor af natklubben på Målet. Guldloftet i indgangen er nemlig et levn fra Bardot.

1960-1972: Et cafeteria kaldet Rapido, som på italiensk betyder "hurtig". Her kunne gæsterne betjene sig selv langs en serveringsskranke og derefter afregne ved kassen.

1972-nu: Målet. Den 2. maj 1972 overtog Bent og Anne Jørgensen stedet, og i 45 år har de nu drevet sportspubben Målet.

1. januar 2018: Restaurant Målet sættes til salg.

"Hele stueetagen er indrettet med alle mulige sportsrekvisitter på væggene, og et veritabelt fodboldmål med net og bold dækker hele den ene endevæg sammen med en kæmpe fotostat af et begejstret landskamppublikum." Sådan blev den dengang nyåbnede Restaurant Målet beskrevet i denne avis den 9. maj 1972. Ordene passer stadig i dag. Ikke meget har ændret sig på 45 år. Privatfoto, 1982.

Mere fritid til datteren

Bent Jørgensen og hans hustru Anne Jørgensen købte bygningen på Jernbanegade 17 i 1972. Siden da har man kunnet se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet.

Når Anne Jørgensen ikke stod i køkkenet og Bent Jørgensen bag baren, opholdt de sig ofte på 2. og 3. sal, hvor de selv boede med deres tre børn.

For 11 år siden gik Anne Jørgensen bort, men Bent Jørgensen og datteren Winnie bor stadig i bygningen og kører også restauranten i stueetagen.

- Jeg græd ikke, men det var da hårdt at skulle skrive under på salgsrapporten. Jeg har haft fantastisk mange gode år her, siger Bent Jørgensen.

Planen var egentlig, at datteren Winnie gradvist skulle overtage restauranten. Det er da også hende, som i dag står i køkkenet og ordner regnskabet, mens Bent Jørgensen står for selskabslokalet på førstesalen.

- Men der er meget arbejde i at drive sådan en restaurant. Det er en mand-og-kone-forretning, siger Bent Jørgensen og tilføjer:

- Jeg glæder mig til at se, at min datter ikke er bundet hertil, så hun får lidt mere fritid.

Årsagen til salget er ifølge Bent Jørgensen både ønsket om at give datteren mere fritid og problemer med at finde kvalificeret personale nok.

Bent og Anne Jørgensen åbnede i 1972 Restaurant Målet sammen. Her ses de bag baren ti år senere. Privatfoto

Ingen klausul

Hvad en ny ejer vil bruge bygningen til, står vedkommende frit for. Der er nemlig ingen klausul om, at køberen skal videreføre Målet, fortæller Bent Jørgensen.

- Men jeg håber da på det. Det ville ikke gøre ondt, men det ville være mærkeligt at komme forbi, og det så ikke længere var Målet.

Restauranten bliver sat til salg med alt inventar inklusiv, men Bent Jørgensen tror ikke, at den karakteristiske indretning forbliver urørt.

- Det ville være unaturligt, hvis den nye ejer ikke river alt ned fra væggene, for jeg optræder jo selv på en del af billederne. Men jeg vil håbe, at køberen beholder navnet, for det har gjort sig godt.

Bent Jørgensen fortæller, at han nok ikke vil kunne lade være med at køre forbi Jernbanegade 17, efter det bliver solgt.

- Men jeg er bange for, at jeg ikke ville kunne gå indenfor.

- Hvad ville afholde dig fra det?

- Ja, det er et godt spørgsmål, siger han efterfulgt af en længere pause.

- Det er nok fordi, det ikke er, som det var en gang.

Set ude fra har Målet ændret sig en smule gennem tiden. Markisen har skiftet fra røde og grønne striber til en ren grøn farve. Samtidig er der ikke længere blomster foran, for ifølge Bent Jørgensen kan folk ikke lade dem være, når de er på vej hjem fra byen. Privatfoto

Bowling og børnebørn

Det er nemlig ikke nemt at skulle sælge efter 45 år, fortæller Bent Jørgensen.

- Det, jeg kommer til at savne mest, er ikke at have noget at stå op til om morgenen.

Til gengæld bliver der nu mere tid til andre ting.

- Jeg holder meget af at rejse. Især med bus. Jeg godt lide at sætte mig ind i en bus og så blive transporteret og serviceret. Når man har brugt så mange år af sit liv på at servicere andre, som man jo gør i restaurationsbranchen, så nyder jeg, at alt står klar til én.

Bent Jørgensen overvejer også, om han nu skal til at genoptage bowlingen, som han indtil for omkring 10 år siden har brugt meget tid på.

- Det kan også være, jeg vil begynde at svømme, siger han.

- Og så har jeg også fire børnebørn, som nu kommer til at se deres farfar lidt mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Hør skrigene fra Haunted Park: Ansatte skulle hygge sig - og blev skræmt fra vid og sans

Annonce