Annonce
Søsiden

Til salg: Passagerskib fra Faaborg venter på ny ejer

Det Faaborg-ejede passagerfartøj Harald Blåtand er udbudt til salg under oplægget i Assens. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Jeg har rigeligt at se til, siger m/s Harald Blåtands reder, Jette Kobber.
Annonce

ASSENS/FAABORG: Med 700.000-800.000 kr i hånden kan man blive reder på den Faaborg-ejede, tidligere Endelave-færge Harald Blåtand. Det nuværende rederi er M/s Thea K Aps, der tegnes af Jette Kobber i Faaborg.

Rederen mistede sin mand, Jan Kobber sidste år, og nu finder Jette Kobber, at tiden er inde til at skille sig af med skibet:

- Jeg har rigeligt at se til i forvejen, fastslår Jette Kobber overfor Søsiden.

Den ombyggede, tidligere bil- og passagerfærge har gennem flere år ligget uvirksom i Assens havn og forskelligt renoveringsarbejde er udført.

- Vi har investeret en del i den indvendig og er ikke helt færdige, og så trænger den til gang udvendig maling, siger Jette Kobber.

Harald Blåtand blev bygget i Esbjerg og Assens i 1982 til Kattegat-overfarten Snaptun-Endelave. Ved ejerskifte i 1998 kom færgen til Søby Værft, hvor vogndækket blev ændret til et 120 kvm samlingslokale med scene. På dækket ovenover er der restaurant-plads til omkring 90 gæster.

I godt ti år har skibet sejlet med passagerer på Roskilde Fjord og på Øresund.

Kobber-ægteparrets rederi købte Harald Blåtand i 2011, og siden har den bl. a. trafikeret på Limfjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce