Annonce
Sydfyn

Til salg på 11. år: Ejendom ved Svendborgsund er Fyns dyreste

Kogtved Søfartsskole er den dyreste ejendom til salg på Fyn. Arkivfoto
Tidligere søfartsskole koster næsten 50 millioner kroner og har været svær at finde en køber til.
Annonce

Svendborg: Den aktuelt dyreste udbudte villa på Fyn ligger på Kogtvedvænget 11A i Svendborg. Den koster næsten 50 millioner kroner, og for at sætte prisen i perspektiv kan man for samme pris få 133 af de billigste boliger på Fyn. Det viser en opgørelse, som Boligsiden har offentliggjort.

Der er tale om den tidligere Kogtved Søfartsskole, som blev sat til salg for 10-11 år siden. Ejendomsprisen er undervejs sænket med seks procent og kan i dag erhverves for 49.475.000 kroner. Den kendte svendborgejendom er til salg hos ejendomsmægler Bernd Mittelsdorf.

Kogtved Søfartskole blev grundlagt i 1943 af Rederiet J. Lauritzen og overtaget af A.P. Møller-Mærsk A/S i 2000. Skolen uddannede søofficerer, men lukkede i 2008 og blev derefter sat til salg.

Rederiet ville dog ikke sælge til et hvilket som helst formål. For eksempel ønskede man ikke en køber, der ville udstykke de mange kvadratmeter til ejerlejligheder.

Sælger fortalte dengang til avisen, at man ville afvise spekulanter, men til gengæld var til at tale med, hvis man blev præsenteret for et godt, gennemarbejdet fornuftigt projekt med et kulturelt og alment sigte.

Det er tilsyneladende ikke sket, for skolen er stadig til salg og blandt landets allerdyreste.

Ejendomsmægleren slår i annoncerne på den helt unikke beliggenhed med panoramaudsigt over Svendborgsund og muligheder for eksempelvis koncerndomicil, hoteldrift, kursuscenter, privathospital, kontorhotel. Og så er der desuden egen bådebro med plads til 18-20 både.

Den ældste del af skolen er opført omkring Første Verdenskrig, og der er igennem tiderne tilføjet nye bygninger. Blandt andet en stor undervisnings- og værelsesfløj i 1984.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce