Annonce
Nordfyn

Til sagen: Borgmester kalder curlinghal en tidlig julegave

Borgmester Morten Andersen (V) glæder sig over, at "Danmarks bedste curlingcenter" kommer til at ligge i Søndersø. Foto: Michael Bager
Borgmester Morten Andersen (V) forventer, at en curlinghal i Søndersø vil betyde øget aktivitet og flere overnatninger på Nordfyn. Måske bliver der behov for at bygge et hotel.

Nordfyns borgmester Morten Andersen (V) kalder det en tidlig julegave, at to private investorer, Joel Ostrowski og Lasse Damm, har købt en kommunal grund i Søndersø, hvor de vil bygge en curlinghal.

- Hvad har Nordfyns Kommune fået for grunden i Søndersø, der nu er solgt til en curlinghal?

- 30 kroner pr. kvadratmeter, altså godt 200.000 kroner. Men det er ikke det, der er væsentligt for os. Det er, at der nu kommer den aktivitet, og det forventer vi os meget af, både fordi det bliver et elitesportscenter, men også en mulighed for, at vi almindelige nordfynboer og folk længere væk fra kan komme og spille curling, ligesom man spiller bowling, paintball eller noget helt tredje.

- Tror du, der er mange nordfynboer, der kommer til at benytte curlinghallen?

- Ja, det tror jeg faktisk. Jeg tror, det er noget, man godt kunne tænke sig at prøve. For nu kommer der de rigtige faciliteter til det.

- Når det bliver elitecenter, kommer der jo også hold fra udlandet. Forestiller du dig, at de skal bo på Nordfyn?

- Ja i høj grad. Det her bliver Danmarks bedste curlingcenter, så derfor forventer de (bagmændene, red.) også, at mange af de mesterskaber der er, også internationalt, kan lægges i den hal. Så man kan sagtens forestille sig, der bliver en væsentlig øget aktivitet med overnatninger og i det hele taget opmærksomhed omkring Søndersø og Nordfyn, og det er selvfølgelig også det, vi som kommune synes, er ekstra godt.

- Så du drømmer om, at internationale curlingstjerner skal bo på Nordfyn?

- Ja.

- Så skal der vel også bygges et hotel?

- Ja, men hvad kommer først, hønen eller ægget? Jeg tror da, at jo mere, der er af den slags ting, jo større grundlag er der for at have bedre overnatningsfaciliteter. Så det kan jeg sagtens forestille mig.

Hvad tænkte du, da kommunen fik henvendelsen fra de to, der vil bygge hallen?

- Når nogen banker på på den måde, tager vi med det samme et møde med dem. Men lige i starten kunne man da godt tænke, er det nu rigtigt, at der er nogen, der vil opføre sådan en hal for egne midler? Men det er det jo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce