Annonce
Nordfyn

Til sagen: Borgmester kalder curlinghal en tidlig julegave

Borgmester Morten Andersen (V) glæder sig over, at "Danmarks bedste curlingcenter" kommer til at ligge i Søndersø. Foto: Michael Bager
Borgmester Morten Andersen (V) forventer, at en curlinghal i Søndersø vil betyde øget aktivitet og flere overnatninger på Nordfyn. Måske bliver der behov for at bygge et hotel.
Annonce

Nordfyns borgmester Morten Andersen (V) kalder det en tidlig julegave, at to private investorer, Joel Ostrowski og Lasse Damm, har købt en kommunal grund i Søndersø, hvor de vil bygge en curlinghal.

- Hvad har Nordfyns Kommune fået for grunden i Søndersø, der nu er solgt til en curlinghal?

- 30 kroner pr. kvadratmeter, altså godt 200.000 kroner. Men det er ikke det, der er væsentligt for os. Det er, at der nu kommer den aktivitet, og det forventer vi os meget af, både fordi det bliver et elitesportscenter, men også en mulighed for, at vi almindelige nordfynboer og folk længere væk fra kan komme og spille curling, ligesom man spiller bowling, paintball eller noget helt tredje.

- Tror du, der er mange nordfynboer, der kommer til at benytte curlinghallen?

- Ja, det tror jeg faktisk. Jeg tror, det er noget, man godt kunne tænke sig at prøve. For nu kommer der de rigtige faciliteter til det.

- Når det bliver elitecenter, kommer der jo også hold fra udlandet. Forestiller du dig, at de skal bo på Nordfyn?

- Ja i høj grad. Det her bliver Danmarks bedste curlingcenter, så derfor forventer de (bagmændene, red.) også, at mange af de mesterskaber der er, også internationalt, kan lægges i den hal. Så man kan sagtens forestille sig, der bliver en væsentlig øget aktivitet med overnatninger og i det hele taget opmærksomhed omkring Søndersø og Nordfyn, og det er selvfølgelig også det, vi som kommune synes, er ekstra godt.

- Så du drømmer om, at internationale curlingstjerner skal bo på Nordfyn?

- Ja.

- Så skal der vel også bygges et hotel?

- Ja, men hvad kommer først, hønen eller ægget? Jeg tror da, at jo mere, der er af den slags ting, jo større grundlag er der for at have bedre overnatningsfaciliteter. Så det kan jeg sagtens forestille mig.

Hvad tænkte du, da kommunen fik henvendelsen fra de to, der vil bygge hallen?

- Når nogen banker på på den måde, tager vi med det samme et møde med dem. Men lige i starten kunne man da godt tænke, er det nu rigtigt, at der er nogen, der vil opføre sådan en hal for egne midler? Men det er det jo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce