Annonce
Indland

Til politikerne: - Giv os gratis bro og ny vej

12 af de fynskvalgte folketingsmedlemmer møder op torsdag: Lars Christian Lilleholt (V), Jane Heitmann (V), Erling Bonnesen (V), Karsten Hønge (SF), Trine Bramsen (S), Jan Johansen (S), Erik Christensen (S), Julie Skovsby (S), Dan Jørgensen (S), Pernille Bendixen (DF), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Rune Lund (EL). Grafik: Gert Ejton.
  • Læserne af Fyens.dk har masser af ønsker til, hvad de fynske folketingspolitikere skal kæmpe for i det nye folketingsår, der indledes på tirsdag.
  • Har du et ønske, kan du stadig nå at skrive det i formularen nederst i artiklen. Nogle af ønskerne vil politikerne blive konfronteret med i et udsolgt Café Stiften på torsdag.

- Flere penge til firmaer og virksomheder, så de har råd til elever, om det så er voksen eller ung elev. Man løber panden mod muren mange steder, når de giver svaret ”De skal spare”, men er godkendt til elever. Og skolepraktik spænder også ben økonomisk.

Lisbeth Groth Madsen, Lervadparken 23, Ullerslev

- Nedsættelse af pensionsalderen og mulighed for, at nedslidte lønmodtagere kan gå på pension, når det er nødvendigt, og ikke først når de bliver 70 år.

Dorthe Nielsen på Facebook


- Der skal mere fokus på landdistrikterne. Her i Assens Kommune vil kommunalpolitikerne lukke skoler, børnehaver og vuggestuer i landdistrikterne. Jeg kunne godt tænke mig, at politikerne begyndte at tilføre ressourcer til landdistrikterne i stedet for at lukke alt ned og flytte alle kerneværdierne ind til byerne. Vi skal have de små erhverv tilbage i landdistrikterne - og skolerne, børnehaver, vuggestuer, dagpleje og plejehjem. Det er helt forkert at centralisere alting ind til byerne.

Helle Juel, Skovvangsvej 28, Barløse

- Lilleholdt skal stoppe med at sælge ud af fjernvarmen, da han er utroværdig. Nogle vil komme i klemme siger han, så det må vi finde ud af, ja men så find løsningen nu og fremlæg den. Læser man, hvad Fjernvarme Fyn siger, så ved Lilleholdt at der ikke kan spares mere på Fynsværket. Lad os få garanti for, at fjernvarmen ikke bliver dyrere end nu.

Kenn Kramer, Skibhusvej 379, Odense

- Fjern afgiften på Storebæltsbroen. Ikke småjusteringer og rabatter - fjern den.

Søren Valentin Christensen på Facebook

- Jeg ønsker mig, at infrastrukturen ikke privatiseres.

Frank Jensen, Skibhusvej 383, Odense

- Mere hjælp til ældre, unge med svagheder, flere pædagoger, flere ansatte på sygehuset og så videre i stedet for en unødvendig letbane, som ikke alle i sidste ende får glæde af alligevel.
Man bliver jo ikke gladere af en letbane. Man ville blive mere glad af at vide, at der var nok mennesker til at tage sig af de ældre og vores børn. Hvorfor skal der konkurreres sådan om, hvem der har den flotteste by?

Julie Anna Raabjerg på Facebook

- Afskaf broafgiften på Storebælt, som er en toldmur, der ødelægger væksten og er belastning for fynboer, som har familie på den anden side. Der er nu betalt over 39 milliarder for en bro, der oprindeligt kostede 21,4 milliarder. Der er ikke betalt en eneste krone fra fælleskassen Danmark, og hver gang man kører over broen betales i tillæg 150 kr. i ekstra-særlig-straf-skat til staten - udover der betales 90 kr. for bro og vedligeholdelse - og udover at der betales via grønne afgifter og øvrige bilskatter til alle landets trafikanlæg. Enten skal broafgiften afskaffes, eller også skal der indføres afgifter på alle trafikanlæg. Det er ikke rimeligt, at en særlig vejstrækning skal betale for infrastrukturen i resten af landet eller for særlige politiforlig. Hvis politikerne synes, dette er rimeligt, så foreslår jeg, at man pålægger alle, der bevæger sig ud og ind af Christiansborg en særlig afgift på 150 kr., hver gang de åbner døren. Alternativt kan man kræve 150 kr. hver gang, man passerer en bro til Amager, eller hver gang man skal køre på Hørsholmvejen, Køge Bugt motorvejen eller den nye Silkeborgmotorvej.

Lilli Wendt, Nybølle 3, Faaborg

- De må meget gerne kæmpe for at fjerne affaldsafgiften.

Heidi Danner Nielsen på Facebook.

- Fjern storebæltstolden, det vil fremme erhvervsaktiviterne på begge side af bæltet og forøge antallet af arbejdspladser både på Fyn og Vestsjælland!

Flemming Todbjerg-Nielsen på Fyens.dk.

Jeg ønsker mig...

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Video: Vild biljagt gennem gaderne: Borgere måtte springe til side for rød Citröen

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Kurt byttede familiens faste ferier til frihed: Vi har oplevet noget, man ikke kunne i et sommerhus

Kerteminde For abonnenter

Arkitekt Søren tog fat, hvor andre ville give op: Reddede en 300 år gammel stråtækt gård fra en grum skæbne

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med nyt om fodboldgudernes Thor, Næsby-talenter til AaB og dit og dat

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Sport

OL mens du sov: Pernille Blume vinder bronze i 50 meter fri

Odense

Fyns Politi efterlyser vidner til knivstikkeri i Odense

OB For abonnenter

Kommentar: Nu kan folket ved selvsyn tjekke den nye stil - OB har gode chancer for at holde stimen

Assens

Specialisten Martin arbejder 160 kilometer fra familien for at bygge topmoderne renseanlæg: - Det er blevet en livsstil

Annonce