Annonce
Assens

Til møde om genåbningsplaner: Assens-borgmester er spændt på to ting

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V). Arkivfoto: Kim Rune
Søren Steen Andersen (V) og landets øvrige 97 borgmestre er netop nu til virtuelt møde om regeringens genåbningsplaner.

I disse minutter sidder landets 98 borgmestre i virtuelt møde om regeringens genåbningsplaner. Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, var forud for mødet især spændt på to ting:

- Et: I forhold til det nye testregime, vi skal ind i, hvad forventes der af kommunerne? Hvor meget og hvor tit? Det andet er, om man vil genåbne regionalt, for eksempel Region Syddanmark eller Fyn, lyder det fra Søren Steen Andersen.

Han er tilfreds med, at der forud for denne genåbning er regnet på flere modeller end tidligere.

- Sidst regnede man kun på, hvad der ville ske, hvis man genåbnede for de mindste skoleelever eller for hele Danmark. Men der er en masse scenarier ind imellem. Jeg er meget optaget af, at der er specialbutikker, der kan se deres første kvartal forsvinde mellem fingrene, og så forsvinder det til hypermarkeder i de største byer i Danmark, synes borgmesteren, som altså netop nu er til møde med regeringen.

I Assens Kommune er smittetrykket aktuelt lavt. Sammenlignet med Kolding Kommune, som har landets højeste smittetryk med et incidenstal på 300 ligger incidensen i Assens Kommune på 19,5.

Mødet med regeringen og de danske regioner er sat til at vare fra klokken 11 til 12 mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce