Annonce
Erhverv

Til kamp mod virus og bakterier: Odense-firma skal levere yderligere 100 robotter til hospitaler i EU

Erfaringerne med den danske desinfektionsteknologi er så gode, at EU-Kommissionen netop har valgt at investere i yderligere 100 robotter af mærket UVD Robots fra servicerobotfirmaet Blue Ocean Robotics.
Robotterne, som der nu er blevet bestilt flere af fra Blue Ocean Robotics i Odense, kan uskadeliggøre virus og bakterier og kan på 15 minutter desinficere en patientstue eller et operationslokale.

Kampen mod Covid-19 og andre vira og bakterier kaster endnu en ordre fra EU af sig til den odenseanske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det her er europæisk solidaritet i praksis, og jeg er meget glad for, at EU-Kommissionen vil gøre en ekstra indsats ved at donere yderligere 100 desinfektionsrobotter til hospitaler, der virkelig har brug for dem.

Margrethe Vestager, ledende næstformand i EU-kommissionen

Virksomheden, der bl.a. kan levere selvkørende robotter, der på 15 minutter kan desinficere en patientstue eller operationslokale, har i forvejen leveret 200 desinfektionsrobotter til EU-kommissionen, som led i en donation på 200 robotter til hospitaler i en række EU-lande. Erfaringerne med den danske teknologi er så gode, at kommissionen nu har valgt at investere i yderligere 100 robotter af mærket UVD Robots, meddeler Blue Ocean Robotics.

Annonce

Vestager: Brug for dem

Margrethe Vestager, der er ledende næstformand i Europa-Kommissionen, begrunder investeringen i de fynske robotter således:

"Det har topprioritet for EU at hjælpe medlemslandene med at overvinde epidemien (Covid-19, red.), og denne donation af desinfektionsrobotter er en meget håndgribelig form for opbakning og derfor er et glimrende eksempel på, hvad vi sammen kan opnå. Det her er europæisk solidaritet i praksis, og jeg er meget glad for, at EU-Kommissionen vil gøre en ekstra indsats ved at donere yderligere 100 desinfektionsrobotter til hospitaler, der virkelig har brug for dem".

I Danmark fik Rigshospitalet som det første hospital i Danmark en desinfektionsrobot fra Blue Ocean Robotics via EU-donationen i april 2021. Det var Juliane Marie Centret, der fik mulighed for at automatisere desinfektion ved hjælp af UVC-lys.

Efterfølgende, oplyser Blue Ocean Robotics, har et studie af desinfektionsrobotterne vist en markant effekt af teknologien.

"Studiet, der er foretaget på et hospital i Kroatien med 1100 ansatte, dokumenterer blandt andet, at sundhedspersonale på det robot-desinficerede afsnit kunne undgå smitte på nær i ét tilfælde, mens der var i alt 37 smittede medarbejdere på afsnit, hvor der fortsat kun udføres almindelig rengøring", skriver virksomheden.

Studiet viste bl.a. også, at otte ud af ti prøver i et manuelt rengjort operationsrum viste positiv for bakterier, mens der var nul positive prøver efter autonom desinfektion med UVD-robotten.

Annonce

Teknologisk frontløber

Forud for valget af den danske producent som leverandør af desinfektionsrobotter til EU-landenes hospitaler gennemgik EU-Kommissionen forskellige produkter på markedet.

UVD Robots-modellen fra Blue Ocean Robotics er vurderet som bedst på en række parametre, og det bygger på mange års intens produktudvikling i tæt samarbejde med Odense Universitetshospital.

”Bestillingen af i alt 300 robotter til EU beviser vores robotters effektivitet, og vi vil implementere de næste 100 så hurtigt som muligt for at hjælpe sundhedspersonale og patienter i kampen mod spredning af covid-19,” siger CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

Udover sundhedssektoren bruges UVD Robots også i hotelbranchen, i lufthavne, på krydstogtskibe, i butikscentre, skoler og andre steder, hvor der færdes mange mennesker, oplyser Blue Ocean Robotics.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Fyns Amts Avis mener: Den hårde, men nødvendige skoledebat på Langeland

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce