Annonce
Odense

Til kamp mod bydels-smitte: Lokale isolationslejligheder klar

Der er tre soveværelser i denne lejlighed og to toiletter, men kun enkelt-personer eller familier kan bo sammen i isolationslejlighederne. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Tomme Vollsmose-lejligheder er gjort klar til personer eller familier, der har behov for et sted at isolere sig efter en positiv test.

Odense: Er du smittet med Covid-19, eller er du nær kontakt til en smittet, skal du gå i isolation, indtil du er fri for smitte, er testet negativ på 4. og 6. dagen eller har været symptomfri i 48 timer.

Odense Kommune har et antal lejligheder til rådighed til borgere, der af den eller anden grund har svært ved at isolere sig i eget hjem. Det har kommunen haft gennem hele pandemien, men som noget nyt har kommunen nu stillet et antal Vollsmose-lejligheder klar til formålet.

- Det er for at kunne tilbyde, at beboerne i Vollsmose kan blive i deres nærområde, hvis de gerne vil det. Vi har et indtryk af, at de har et behov for isolation en gang imellem, men det kan være vanskeligt at få dem til at sige ja til en isolationslejlighed et andet sted i byen. Så det er egentlig for at komme borgerne i møde på den måde, forklarer Jette Mark, der er chef for Sundhed i Odense Kommune.

Det nye tiltag bliver hilst velkommen af beboerformand i Birkeparken Nishan Ganesh.

- Det er et rigtig godt initiativ at bruge tomgangs-lejligheder til det. Ingen ønsker jo at udsætte familien for smittefare, og her er man tæt på sit netværk og den hverdag, man plejer at have. Mange bor så tæt, at det er næsten umuligt at isolere sig hjemme, siger han.


- Det er et rigtig godt initiativ at bruge tomgangs-lejligheder til det. Ingen ønsker jo at udsætte familien for smittefare, og her er man tæt på sit netværk og den hverdag, man plejer at have.

Nishan Ganesh, beboerformand i Birkeparken


Det er i samarbejde med boligselskabet FAB, at kommunen stiller isolationslejligheder til rådighed. Tætte kontakter kan bo i lejlighederne sammen, men ellers kan de kun rumme en enkelt smittet eller nær kontakt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce