Annonce
Faaborg-Midtfyn

Til glæde for både elever og arbejdspladser: Nu får unge garanti for praktikplads i Faaborg-Midtfyn

Svend Frederiksens Maskinfabrik ved Ringe er en af de virksomheder, der er med i ordningen, som giver unge i Faaborg-Midtfyn en praktikpladsgaranti. Faktisk er den midtfynske maskinfabrik en af dem, der er gået forrest på netop det område i flere år. Arkivfoto: Michala Bøgetoft
Faaborg-Midtfyn Kommune og en række lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder er gået sammen om at tilbyde kommunens unge en lokal praktikpladsgaranti inden for otte centrale erhvervsområder.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Godt 11.500 unge på landsplan mangler en praktikplads (pr. 1 juni 2020). I Faaborg-Midtfyn er tallet 70.

Samtidig er der virksomheder og brancher, der efterlyser kvalificeret arbejdskraft. Derfor er Faaborg-Midtfyn Kommune og en række virksomheder, uddannelsesinstitutioner og fagorganisationer gået sammen i et fælles virksomhedspanel, hvor det er et erklæret mål at indføre en praktikpladsgarantiordning for unge i kommunen, lyder det i en pressemeddelelse.

Virksomhedspanelet tæller blandt andet LO, Dansk Byggeri, Faaborg-Midtfyns Erhvervsråd, Faaborg-Midtfyn Kommune og en række uddannelsesinstitutioner. Ordningen blev skudt i gang fredag den 6. november. Det glæder borgmester Hans Stavnsager (S):

- Det er fantastisk at mærke sammenholdet i panelet og lysten fra alle parter til at forene kræfterne, så vi kan sikre både de unges fremtid, og at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Vi skal simpelthen have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse – og en uddannelse, hvor der også er et job i den anden ende. Og så skal vi vise de unge, at selvom de måske skal tage et kortere skoleforløb i Svendborg eller Odense, så kan de altså godt få en praktikplads tæt på, hvor de bor, siger han.

Annonce

Garanti på otte områder

Virksomhedspanelet har identificeret otte fagområder, hvor det lokalt allerede er svært at få nok kvalificeret arbejdskraft – eller hvor det forventes at blive det i fremtiden. På den baggrund indfører virksomhedspanelet nu en praktikpladsgaranti for elever, der vil uddanne sig til smed, industritekniker, murer, tømrer, landmand, VVS'er, sosu-assistent og elektriker.


For os er det helt nødvendigt at have lærlinge. De er en del af fødekæden. En stor del af vores medarbejdere er ”egen avl”, om man så må sige.

Anders Pedersen, direktør hos PH Byg Faaborg A/S


- Vi står over for massive udfordringer med at skaffe den nødvendige arbejdskraft i fremtiden. Derfor har vi alle et ansvar for at sikre, at flere bliver uddannet til de brancher, vi allerede nu kan se, er eller bliver udfordrede, siger direktør hos PH Byg Faaborg A/S Anders Pedersen.

Virksomhedspanelet

 • Faaborg-Midtfyns Erhvervsråd
 • LO
 • Tekniq Arbejdsgiverne
 • Dansk Byggeri
 • Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier
 • Faaborg Gymnasium
 • Social- og Sundhedsskolen FYN
 • Dalum Landbrugsskole
 • FGU Syd- og Midtfyn
 • Faaborg-Midtfyn Kommune
 • Vores Faaborg & Egn

- For os er det helt nødvendigt at have lærlinge. De er en del af fødekæden. En stor del af vores medarbejdere er ”egen avl”, om man så må sige, og vores vækst på medarbejdersiden over de sidste 11 år er primært båret af uddannelse af egne folk, fortæller Anders Pedersen, der også er formand for DI Dansk Byggeri – Faaborg-Midtfyn, som repræsenterer 150 håndværksvirksomheder i kommunen.

Annonce

Ny praktikportal

Virksomhedspanelet har givet håndslag på at hjælpe de unge, der gerne vil have en uddannelse inden for de otte områder, til også at få en praktikplads.

Virksomhedspanelet har lanceret en ny hjemmeside, www.fynsfremtid.dk, hvor de unge kan blive klogere på de otte uddannelser og samtidig se kontaktoplysninger på både uddannelsesinstitutioner, vejledere og ikke mindst de lokale virksomheder, der allerede nu har praktikpladser.

Flere virksomheder forventes at blive en del af ordningen over tid. Målet er, at alle praktikpladssøgende unge i kommunen skal uddannes i en lokal virksomhed. Dermed bliver deres transporttid under uddannelsen mindsket i praktikperioderne, og samtidig vil det øge andelen af unge, der vælger at blive boende i kommunen frem for at flytte til enten Svendborg eller Odense, før eller under deres uddannelse, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce