Annonce
Erhverv

Tietgenprisen til værftschefen fra Ærø: - Hold da op. Jeg går jo ikke sådan og tænker i priser

Roar Falkenberg håber, at han igen kan få lidt mere fritid og vil blandt andet gerne kaste sig over at fortælle unge mennesker om mulighederne for at skabe sig en karriere og et godt liv med en erhvervsuddannelse. Arkivfoto: Vibeke Volder
Tietgenprisen 2019 kommer bag på Roar Falkenberg, der skynder sig at dele anerkendelsen med sine medarbejdere på Søby Værft på Ærø. Og så glæder han sig til, at værftet kan profitere af otte års parløb med elfærgen Ellen
Annonce

Overrasket og beæret på egne og ikke mindst på vegne af Søby Værft.

Det er den bedste beskrivelse af de følelser, der suser rundt i kroppen på 51-årige Roar Falkenberg, der lever og ånder for Søby Værft og for Ærø i en grad, så man skulle tro, han var indfødt.

Det er han ikke. Chefen for Ærøs største private arbejdsplads flyttede til øen som syv-årig, som 35-årig blev han direktør for værftet i Søby - og det er han stadig.

Onsdag blev han tildelt erhvervsprisen Tietgenprisen 2019, og det kommer nogenlunde lige så meget bag på ham, som da han var en af de fem kandidater til Årets Fynbo 2018.

Økonomisk og ressourcemæssigt har Ellen presset værftet, men det er et fantastisk projekt, og det er et projekt, der har givet os unik know-how om bæredygtighed. Det skal være med til at bringe os ind i fremtiden, og det er vores opgave at få det til at ske nu.

Roar Falkenberg, direktør for Søby Værft og modtager af Tietgenprisen 2019

Annonce

En Maggiterning

- Jeg går jo ikke og tænker i anerkendelser og priser i hverdagen, men når man så læser om, hvad det er for en pris, så bliver man da ekstra beæret. Jeg er stolt på egne og på værftets vegne, siger Roar Falkenberg.

Han får prisen, fordi han er en Maggi-terning af alle de egenskaber, man skal have for at være kandidat: Innovativ, dygtig, socialt ansvarlig og visionær. For blot at nævne et par af kvaliteterne.

Stædig kan man også tilføje.

For en ubændig tro på, at tingene nok skal løse sig har været en nødvendig følgesvend for Roar Falkenberg og Ærøs eneste tilbageværende værft i de otte år, han og værftet har dannet par med Ellen. Elfærgen Ellen, der blev søsat i sommer efter godt to års forsinkelse. Elfærgen Ellen, der med direktørens egne ord har kostet værftet rundt regnet otte millioner kroner, og elfærgen Ellen, som nu er i drift og en stolthed, Roar Falkenberg kan sidde og iagttage fra sit vindue på værftet.

- Økonomisk og ressourcemæssigt har Ellen presset værftet, men det er et fantastisk projekt, og det er et projekt, der har givet os unik know-how om bæredygtighed. Det skal være med til at bringe os ind i fremtiden, og det er vores opgave at få det til at ske nu. Vi har tjent vores lærepenge, men det har også gjort os kendt i mange dele af verden, og inden for de næste år til halvandet skulle vi gerne lande nogle ordrer, siger Roar Falkenberg.

Annonce

En større dok

Han lægger ikke skjul på, at projekt Ellen har presset hans tålmodighed, når endnu en del til færgen blev forsinket en måned eller halvanden.

- Jeg har haft tidspunkter, hvor jeg har tænkt: "Nu må det da stoppe. Hold nu op - kom nu med de sidste dele, så vi kan blive færdige. Når man ti gange har hørt, at nu kommer der en del om to måneder, så tænker man til sidst, at så er det nok. Men ét er én selv, et andet er vores medarbejdere, og jeg har ikke kunnet sætte én finger på vores medarbejdere. De har alle som én ydet en ekstrem arbejdsindsats under alle de her forsinkelser, som betød, at vi samtidigt skulle bygge fire andre skibe.

Med Ellen vel søsat er blikket og kræfterne rettet mod at skaffe flere ordrer og udnytte, at værftet har forlænget sin store dok og dermed også åbnet for at tage større skibe ind.

- Det er kunderne meget tilfredse med, kan vi se på vores efterspørgsel, så vi ser frem mod 2020 med stor optimisme, lyder det fra årets Tiegentpris-modtager.

Roar Falkenberg

Roar Falkenberg er 51 år, fylder 52 den 7. januar

Bor i Marstal med sin samlever Anne Jervig

Far til tre, hvoraf de to er flyttet hjemmefra:

21-årige Rie læser jura i Odense, 18-årige Siw går på Svendborg Gymnasium, 14-årige Christian går i 8. klasse på Marstal Skole

Direktør for Søby Værft og modtager af Tietgenprisen 2019

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce