Annonce
Nyborg

Tietgen var alligevel flyttet

Der blæser nye vinde over handelsskolen i Nyborg. Dels er håndværkerne ved at lægge sidste hånd på en større "make over" af skolen, dels har skolen fået ny rektor i form af Gitte bargholt, der i forvejen er rektor for afdelingen i Odense.

Elevtallet er vigende og det er svært at opretholde et godt studiemiljø

Nyborg: Hvis ikke Nyborg Kommune havde tilbudt at købe Tietgenskolens afdeling i Nyborg, ville skolen have lukket inden for et-to år.

Det erkender direktør på Tietgenskolen Peter Enevold.

Elevtallet på skolen var vigende, det var svært at opretholde attraktivt studiemiljø og tilbyde spændende valgsfag med det nuværende antal elever.

- De sidste par år har vi haft vigende elevtal, og vi var nået under den kritiske masse, hvor situationen ikke længere er holdbar. Derfor ville skolen i Nyborg være lukket inden for ganske kort tid, siger Peter Enevold.

Med købet af skolen til 19 millioner kroner hjælper Nyborg Kommune ikke alene Campus-planerne ved Nyborg Gymnasium et godt stykke videre.

Man skaber også plads til 36 kommunale medarbejdere i jobcentret i Langtved, så den lokale friskole kan rykke ind. Samtidig fastholder kommunen en vis indtægt fra Tietgenskolens leje af fire klasseværelser på Ringvej,

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce