Annonce
Odense

Tietgen-hackere: 20 elever sendt hjem i en uge

Fyens Stiftstidende skrev søndag 28. december, at Tietgen Handelsgymnasium i Odense var blevet hacket af elever.

Tietgen Handelsgymnasium straffer selv de hackere og medskyldige, der pyntede på fraværsstatistikken.

Flere end 20 elever på Tietgen Handelsgymnasium i Odense bliver sendt hjem fra skole i en uge. Det sker som straf for, at de har været med til at bryde ind i skolens it-system for at pynte på deres fraværsopgørelse.

Det skriver DR P4 Fyns hjemmeside.

Tre unge mænd er sigtet for at have foretaget det egentlige indbrud i computersystemet. Ud over dem bliver omkring 20 elever sendt hjem. De har alle fået pyntet på fraværstallene ved hackingen.

Rektor Gitte Bargholt siger til P4 Fyn, at de pågældende får registreret ugen som fravær. Indtil videre er omkring 10 sendt hjem. De øvrige følger erfter, når rektor får de sidste navne udleveret fra Styrelsen for IT.

Ifølge rektoren har sagen skabt en presset stemning på handelsgymnasiet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce