Annonce
Sport

Tiebreak-kongen Thiem sender Nadal ud i maratondyst

Greg Wood/Ritzau Scanpix
Dominic Thiem var skarp i tiebreak-disciplinen og fik skovlen under Rafael Nadal ved Australian Open.

Med stillingen 9-4 i indbyrdes kampe og en plads på toppen af verdensranglisten gik Rafael Nadal ind til kvartfinalen ved Australian Open mod femteseedede Dominic Thiem som favorit.

Det påvirkede imidlertid ikke Thiem, som tålmodigt ventede på sine chancer og afvæbnede Nadal, når sættene skulle afgøres i tiebreak. Det sikrede ham en flot sejr på 7-6, 7-6, 4-6, 7-6 efter mere end fire timers tennis.

Dermed er 26-årige Thiem for første gang klar til semifinalen ved Australian Open. De to seneste år har han tabt French Open-finalen til netop Nadal, men i ingen af de øvrige tre grand slam-turneringer har han tidligere været i semifinalen.

Første sæt var helt lige frem til kampens ottende parti, hvor Nadal på sin første og eneste breakbold i sættet bragte sig på 5-3.

Han forsømte dog muligheden for at serve sættet hjem efterfølgende. Thiem kom tilbage, tvang sættet ud i en tiebreak, som han vandt relativt sikkert med 7-3.

I andet sæt skulle Nadal igen blot brug en enkelt breakbold i sættet til at bringe sig foran, men igen slog Thiem tilbage og sendte sættet i tiebreak.

Igen var østrigeren klart stærkest i afgørelsen. Han bragte sig på 4-0 og tog tiebreaken hjem med 7-2.

Den sejrsvante spanier, som er på jagt efter at tangere Roger Federers rekord på 20 grand slam-titler, var nu for alvor presset.

Nadal er normalt en maskine, som begår meget få fejl, og sammenholdt med hans imponerende fysik gør det, at han ofte er stærk i de lange dueller.

Men Thiem kunne fint følge med fysisk, og noget uvant for Nadal, var det hans modstander, som tog størstedelen af pointene i de længere dueller.

Det var en afgørende faktor i de to første sæt.

Tredje sæt var helt lige, og begge spillere var ekstremt stærke i egne servepartier. I de ni første partier var der ikke en eneste breakmulighed, men da Thiem servede ved 4-5, slog rutinerede Nadal til.

På vej mod et exit fandt han storspillet frem, kom foran 40-15, og på sin anden breakbold tog han sættet. Det afstedkom en vild jubel fra den topseedede spanier.

Nadal er en fighter, og han lugtede blod. Trods tre breakbolde imod sig i sit første serveparti i fjerde sæt lykkedes det dog Thiem at afværge.

I stedet slog han effektivt til i spanierens serv efterfølgende og servede sig på 3-1 kort efter.

Kursen mod en semifinale mod Alexander Zverev var sat, men da han skulle serve kampe hjem ved 5-4, kom fejlene.

Nadal var med igen, og nok en gang måtte sættet afgøres i tiebreak. Den disciplin havde Thiem to gange vist sig stærkest i, og det gentog han, om end det holdt hårdt.

Han misbrugte to matchbolde ved 6-4, men endte med at fuldbyrde sit tiebreak-hattrick, da han sejrede med 8-6 på sin tredje matchbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce