Annonce
Odense

Tidsplanen for Nyt OUH er udfordret

Der er sket meget på byggepladsen Nyt OUH i det sydlige Odense, men byggeriet har stadig ikke løftet sig meget over jordhøjde. Dronebilledet her er fra 20. august 2018. Foto: Michael Bager

Både det italienske konsortium, der skal opføre hovedparten af Odenses nye supersygehus, og ledelsen af Nyt OUH erkender åbent, at tidsplanen kan komme under pres.

Annonce

Efter planen skal Nyt OUH stå klar om fire år, i november 2022. Slutdatoen er flere gange blevet rykket, og nu er tidsplanen udfordret igen.

Den melding kommer fra projektchef Aroldo Tegon fra den italienske totalentreprenør, konsortiet CBM/Itinera, dagen efter, at regionsrådet i Region Syddanmark besluttede at satse på italienerne til begge store totalentrepriser på Nyt OUH.

Udfordringen er ifølge Aroldo Tegon, at man flere steder i byggeriet er afhængig af samspillet med samarbejdspartnere og leverandører. Eksempelvis Odense Letbane, der kører gennem Nyt OUH-området, eller de leverandører, der senere skal installere udstyr på sygehuset. Det skaber stor kompleksitet.

Nyt OUH's projektledelse er enig i, at tidsplanen kan komme under pres. Peter Holm, vicedirektør for Nyt OUH, siger:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at tidsplanen er udfordrende. Sådan er det, og det er naturligt i så stort et projekt.

Ud over de ovennævnte årsager peger Nyt OUH-ledelsen på, at mangel på arbejdskraft - og muligvis også levering af materialer - kan komme til at spille en rolle.

Skulle det nye hospitals åbning blive forsinket, er det ikke kun dårligt nyt for patienterne. Det presser også den samlede budgetramme på 6,3 milliarder kroner, fordi driften af projektorganisationen forlænges.

Samtidig udfordrer det driftsøkonomien i Odense Letbane, som efter planen åbner i 2020 og bl.a. har til formål at bringe passagerer til og fra Nyt OUH.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce