Annonce
Odense

Tidslinje: Sådan opstod problemet med Feriehjælp

Over 3000 enlige forældre og deres børn kommer hvert år på ferie med Dansk Folkehjælps Feriehjælp.Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Avisen har fået tilsendt dokumentation med korrespondancer, der bekræfter familiernes udsagn. Følgende er en tidslinje over forløbet: Fra familienettet oprettes til annulleringen af deres ferie.
  • 3. februar 2019: Det første netværksmødet for familienettet i Odense finder sted. Her bliver familierne orienteret om, at de alle i netværket er garanteret ferie gennem feriehjælp.
  • 2. april 2019: Dansk Feriehjælp i Odense åbner for ansøgninger om ferie. I mailen nævnes det igen, at man er berettiget ferie, når man er med i netværket.
  • 25. april 2019: Familienettet modtager første mail om, at ansøgningerne om ferie er gået i gennem og hvilke navne, der er godkendt.
  • 13. maj 2019: Anden mail modtages, opdateret med de sidste navne, der er godkendt.
  • 21. maj 2019: Familierne modtager den endelige bekræftelse på, at de er godkendt til at skulle deltage i ferien på Western Camp i Rødby på Lolland. I mailen står alt det praktiske om opsamlingstidspunkt og sted, samt dato for informationsmøde.
  • 23. maj 2019: Alle lokalafdelinger hos Dansk Folkehjælp tager til møde hos hovedkontoret. Her bliver teamlederne bekendt med en en ny treårsregel, der træder i kræft samme dag. Efterfølgende bliver de implicerede syv familier i Odense informeret om, at deres godkendte ferie annulleres. De får efterfølgende også en mail med samme information.
  • 24. maj 2019: Dagen efter de annullerede ferier, kontakter Dansk Folkehjælp nye familier med ferietilbud gennem Feriehjælp. Samme dag sender Dianna Preisner fra Odense en mail til Dansk Folkehjælp samt de tilknyttede fonde om rimeligheden af annulleringen.
  • 7. juni: Dianna Preisner henvender sig på vegne af familienettet i Odense til Fyens Stiftstidende. Hun har på dette tidspunkt endnu ikke modtaget svar på hendes mail til Dansk Folkehjælp.
  • 14. juni: Fyens Stiftstidende kontaktes endnu engang af Dianna Preisner, der oplyser, at hun har fået fortalt, at der stadig er 13 ledige pladser til ferien, der afholdes fra 29. juni.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Odense

Stjålet motorcykel brændt af i skov

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce