Annonce
forside

Tidslinje: Ærøslagteren lukker på grund af stort underskud

Ærøslagteren fik dødsstødet under en ekstraordinær generalforsamling mandag aften. Arkivfoto

Ærø: Efter flere måneders uvished om Ærøslagterens skæbne anbefalede bestyrelsen mandag aften under en ekstraordinær generalforsamling at lukke slagteriet.

- I løbet af den sidste måned har vi arbejdet på at finde løsninger, der kunne redde Ærøslagteren, men gælden er ikke forsvundet. Jeg vil anbefale, at Ærøslagteren lukker på grund at det store underskud, siger direktør Peter Fröhlich, der under generalforsamlingen også kunne meddele, at han træder tilbage som direktør og bestyrelsesmedlem.

- Hele bestyrelsen har valgt at træde tilbage, siger han.

Hvad sagde anpartshaverne til det?

- Der blev ikke sagt noget. Der var meget stille, siger Peter Fröhlich.

Der er ikke indgivet en konkursbegæring endnu, siger den fratrædende direktør, men det vil sandsynligvis ske snart.

Fyns Amts Avis følger op i løbet af dagen med mere om det lukkede slagteri.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce