Annonce
Erhverv

Tidobler værdien på et år: 25 kapitalfonde vil lege med fynsk startup

Quickorder har lokaler i stueetagen hos Coworking Plus i Kochsgade i Odense, men de 20 ansatte flytter om kort tid op i større lokaler i iværksætterhuset. Arkivfoto
På et år er værdien af den fynske startup Quickorder ti-doblet fra fem til 50 millioner kroner - senest har Vækstfonden investeret syv millioner i virksomheden, der står bag et softwaresystem til restaurantbranchen. Næste mål er at tredoble forretningen og finde en international investor.

Når tjeneren på Restaurant Marv taster din ordre ind på tabletten eller du betaler regningen på Hotel Grand, så foregår transaktionerne i softwaresystemet fra den fynske virksomhed Quickorder.

De to Odense-restauranter er blot to ud af en voksende kundegruppe på i alt 450 kunder i Danmark og Norge hos den unge startup, som på blot et år har ti-doblet sin værdiansættelse bl.a. baseret på omsætningen, kundegruppen og investorernes tro på virksomheden og holdet bag.

- Vi har hentet investeringer på 17,5 millioner kroner de seneste 12 måneder og vores værdiansættelse er øget fra fem til 50 millioner kroner, det går meget stærkt, siger medstifter og adm. direktør Mads Wedderkopp.

Annonce

Quickorder

Har adresse i Kochsgade hos iværksætterhuset Coworking Plus.

Quickorder er født ud af tanken om et digitalt menukort til restauranter på en tablet. Den opstod, fordi adm. direktør Mads Wedderkopp og kammeraten Lucas Sørensen ikke kunne fange tjenerens opmærksomhed på en restaurant i Odense tilbage i 2014. I dag er der tale om et helt system med menukort, bordbooking, vagtplanlægning, lager og kassestyring samlet i ét system, som ved hjælp af kunstig intelligens også fortæller restauratøren, om han skal have flere tjenere på job i aften eller snart løber tør for sodavand.

Virksomheden har 450 kunder i Danmark og Norge og beskæftiger i dag 20 ansatte. Softwarefirmaet flytter snart ud af sine nuværende lokaler til større lokaler i Coworking Plus.

Investorer til bords

Quickorder står bag et it-system, som håndterer alt fra reservationer og betalinger til lager og vagtplanlægning for restauranten, og interessen for at komme med ved bordet er stor både fra kunder og potentielle investorer.

Senest har Vækstfonden lagt syv millioner kroner, så der nu er penge i firmakassen til den næste del af rejsen frem mod marts 2021, fortæller Mads Wedderkopp. I 2014 droppede han ud af gymnasiet for at hellige sig startupvirksomheden, som han fik idéen til sammen med kammeraten Lucas Sørensen. De to stiftede firmaet sammen med Kasper Aagaard Thomsen, Andreas Aagaard Thomsen og Thomas Egelund, og siden er det gået stærkt.

Med Vækstfonden i ryggen er der ro til at udvikle og udbygge forretningen, siger Wedderkopp.

- Vækstfonden har et rigtig stærkt team, som har fulgt os tæt, siden vi fik et lån fra dem i starten af året. Det betyder meget at have Vækstfonden med, som har gode erfaringer med at tage en virksomhed på vores niveau og udvikle den til et internationalt niveau og en tre-cifret millionforretning. Det har de lokalt gjort med navne som Universal Robots, og i dag har de bl.a. investeret i Onrobot, siger han.

I løbet af de seneste år har Mads Wedderkopp lært sig selv begreber som preseed-investering og serie-a-runder, og den unge fynbo begår sig i dag fint på de bonede gulve i en verden af business angels og store venture-fonde. I januar hentede han 10 millioner kroner i investeringer til virksomheden, som med pengene fra Vækstfonden nu har fået ro på bagsmækken til at sikre udviklingen og udrulningen af Quickorder i både Norge og UK.

- Vi er i fuld gang i Norge, hvor det går rigtig godt, og efter årsskiftet skal vi i gang i UK. Det er noget af det, vi skal bruge pengene til, samtidigt med at vi skal sikre produktudviklingen, siger han.

25 kapitalfonde i spil

Med den seneste investorrunde på plads har Wedderkopp nu ro til at koncentrere sig om forretningen de næste syv til ni måneder, før han igen skal på investor-jagt. Men faktisk er jagten på den helt store investor gået ind, fortæller han.

- Vi har allerede nu kontakt til 25 internationale kapitalfonde, som kan være blandt de investorer, vi skal hente ind i vores Serie A-runde i 2021, siger han.

- Jeg taler med dem nu, så de ved, hvem vi er. Vi lærer hinanden at kende på forhånd, så vi kan gå direkte til at snakke forretning, når vi når til 2021, siger han.

I den kommende serie A-investeringsrunde skal der hentes yderligere 15-30 millioner ind i kapital, samtidigt med at værdiansættelsen af Quickorder ventes at stige til over 100 millioner kroner, fortæller den unge direktør, som regner med at tredoble forretningen frem mod 2021. Penge som især skal bruges til at rulle Quickorder ud på en række yderligere markeder.

- Vi skal opbygge en endnu bedre case, og samtidig har vi sikret os på mod udvanding af virksomheden, så vi nuværende investorer og ejere ikke mister vores ejerandele ved den kommende runde, siger han.

I løbet af 2018 kørte 200 millioner ordrer igennem Quickorders software og alene i de første tre måneder i år var det tal fordoblet, hvilket også spiller ind, når firmaets værdi skal bestemmes. Wedderkopp lægger ikke skjul på, hvad endemålet er.

- Vi skal sælge forretningen inden for fem til syv år, det er der slet ikke nogen tvivl om. Sådan er det, når du henter investorer ind, som forventer at få deres investering igen fem-seks gange, siger direktøren.

24-årige Mads Wedderkopp droppede ud af gymnasiet i 2.g for at hellige sig Quickorder, som i dag har en værdiansættelse på 50 millioner kroner og investeringer på 17,5 millioner kroner i ryggen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce