Annonce
Odense

Tidligere Venstre-kronprins vil igen i byrådet: Afviser snak om, at han udfordrer Lilleholt som spidskandidat

- Det kan lyde lidt arrogant og højtråbende, men jeg tror faktisk, jeg kan gøre en forskel. Da jeg var 23 år og i byrådet, var det med energi, tanker og drømme, men nu kommer jeg tilbage med noget livserfaring og erhvervserfaring, der gør, at jeg ved mere om, hvad der virker og ikke virker, siger 54-årige Johnny Killerup, der igen stiller op for Venstre. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Det er er 28 år siden, Johnny Killerup senest var i byrådet og var tæt på at blive Venstres unge spidskandidat. Nu stiller han igen op med store kampagneplaner, men afviser at have ambitioner om at udfordre Christoffer Lilleholt som borgmesterkandidat. - Det spørgsmål har jeg allerede fået 10 gange, siger Killerup.

Odense: Han var det nye unge håb, partiets kronprins, og han var tæt på at blive Venstres spidskandidat ved kommunalvalget i 1993, inden en hård og intern strid i partiet fik ham til at gå.

Men nu vil 54-årige Johnny Killerup igen være del af odenseansk politik for Venstre og have sit navn på stemmesedlen, når vælgerne 16. november skal sætte et nyt byråd sammen.

- Jeg kan ikke lade være. Har man været en politisk cirkushest, kan man altid dufte savsmuldet, og nu er børnene voksne og flyttet hjemmefra, der er styr på det arbejdsmæssige, og derfor har jeg tid og ressourcemæssigt rum til igen at stille op. Jeg prøvede at finde argumenter for ikke at gøre det, men det lykkedes ikke, konstaterer Johnny Killerup.

Annonce

Han blev første gang valgt ind i Odense Byråd i 1989 og blev udset som afløseren for Venstres mangeårige frontfigur Lennart Larson. Men voldsom uro splittede partiet i sådan en grad, at der ved valget i 1993 blev talt om at opstille to Venstre-lister. Én med Lennart Larson øverst og en med Johnny Killerup som spidskandidat. Sådan endte det imidlertid ikke, for Killerup trak sig og genopstillede slet ikke.

- Det er barskt at kæmpe mod sine egne, og det er nødvendigt at sige fra af personlige og menneskelige grunde, sagde han dengang om sin beslutning.

Med den historik hvorfor gider du så endnu en tur i den politiske manege?

- Jeg har set bagsiden af politik, men nu er jeg bevidst om den, og derfor bliver jeg denne gang ikke overrasket over, hvor beskidt og personligt det kan blive. Det er en del af det, og det må man tage med, siger Killerup.

Bog og ambitioner

Han har boet 25 år i udlandet, men kom i 2019 tilbage til Danmark og til Odense, hvor han i erhvervskredse er et kendt navn som rådgiver og investor inden for iværksætteri.

Johnny Killerup lægger ikke skjul på ambitionsniveauet, når han træder ind i valgkampen med en nyudgivet bog med 21 kapitler og 21 visioner for fremtidens Odense med professionelle videoer samt stillingsopslag til både lønnede og ulønnede jobs i eget valgkampssekretariat.


Jeg håber selvfølgelig, at Venstre kan se, at det er et aktiv og ikke en trussel, at jeg kommer med energi og erfaring og nogle kræfter til at gøre tingene ordentligt.

Johnny Killerup, byrådskandidat for Venstre


Sammenholdt med Killerups tidligere spidskandidat-ambitioner har det, erfarer Fyens Stiftstidende, fået flere til at spekulere i, om han i virkeligheden stiler mod at udfordre Christoffer Lilleholt som Venstres mand i front.

Direkte adspurgt svarer Johnny Killerup:

- Det spørgsmål har jeg allerede fået 10 gange, og svaret er forholdsvis enkelt. Christoffer Lilleholt er valgt som spidskandidat, og enhver kandidat, der stiller op, respekterer, anerkender og arbejder fint i det.

- Men som jeg har skrevet i min bog, har jeg selvfølgelig ambitioner. Når jeg løber eller cykler, stiller jeg ikke op for at få sølv- eller bronzemedaljer, og jeg vil gøre alt for at få så mange stemmer som muligt. Jeg kommer til at give den max gas, men ved samtidig, at hvis vi skaber uro internt i et parti, der allerede har det svært, så taber vi alle sammen, siger han.

Fem ting du skal vide om Johnny Killerup

  1. Johnny Killerup er født i 1966 i Allesø, han er uddannet cand.rer.soc. (socialvidenskab) fra Syddansk Universitet og stiller op for Venstre til kommunalvalget i år.
  2. I 1989 blev han som 23-årig valgt til Odense Byråd, han har været næstformand for Venstres Ungdoms landsorganisation, medlem af Venstres hovedbestyrelse og var i 1993 tæt på at blive partiets spidskandidat ved kommunalvalget i Odense. Året efter var han kortvarigt stedfortræder for Mariann Fischer Boel i Folketinget.
  3. Johnny Killerup har boet i både Bruxelles og USA i mange år, men vendte i 2019 tilbage til Danmark, hvor han i dag beskæftiger sig med iværksættere. Det sker som direktør i Converzion, forretningsudvikler i Coworking Plus og investeringsrådgiver i Tanken16.
  4. Han er far til to voksne børn, der bor i USA, han er forlovet og erklæret sportsnørd.
  5. Blandt Killerups mærkesager er bedre vilkår for erhvervsudvikling og iværksætteri, en fornyet offentlig sektor uden bare at sende flere penge og en langt større investering i kultur- og oplevelsesindustrien, så endnu flere festivaler og events kan trække både turister og tilflyttere til og skabe jobs.

Så Lilleholt behøver ikke frygte noget internt opgør?

- Jeg har lige spist morgenmad med ham, vi har fået taget et par fine billeder, jeg har givet ham min bog, og vi taler rigtig fint sammen. Jeg håber selvfølgelig, at Venstre kan se, at det er et aktiv og ikke en trussel, at jeg kommer med energi og erfaring og nogle kræfter til at gøre tingene ordentligt. Det er okay at ville være en vinder og ville tops, men ingen kan gøre det her alene. Vi er et hold, hvor en plus en giver tre, påpeger Johnny Killerup.

- Christoffer Lilleholt og jeg vil kunne supplere hinanden godt med vores forskellige målgrupper. Han har et ungt syn på tingene, og jeg er far til dem, der vil stemme på ham.

Annonce

Lilleholt er glad

Christoffer Lilleholt blev i november 2019 uden nogen modkandidater udpeget som Venstres spids- og borgmesterkandidat efter Jane Jegind. Og Lilleholt understreger, at han tager glad imod Johnny Killerup.

- Jeg har faktisk selv spurgt ham, om han vil stille op, så det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at han vil, siger Christoffer Lilleholt.

- Jeg er utrolig stolt af vores kandidaters forskellighed, og Johnny Killerup bidrager med en unik viden og vision indenfor især erhvervsliv og iværksætteri.

Føler du dig truet på posten som spidskandidat?

- Nej, det gør jeg på ingen måde. Jeg er kun glad for, at han vil bakke op om Venstres kamp for at få borgmesterposten, fremhæver Lilleholt.

Johnny Killerup er endnu ikke endelig godkendt af vælgerforeningen, der stiller ham op, og Venstre har heller ikke haft opstillingsmøde, hvor kandidaternes placering på stemmesedlen - ud over den øverste - fordeles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce