Annonce
Fyn

Tidligere ulykker: Rulletrapper kan være livsfarlige

Hvert år sker der flere ulykker på rulletrapper. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Hvert år er der flere danskere, der kommer til skade, når de kører på rulletrapper. Fredag eftermiddag døde en ældre kvinde, efter hun blev ramt af en elscooter på en rulletrappe på Odense Banegård Center. Herunder kan du læse om tidligere ulykker på rulletrapper.
Annonce

Brødtekst

50-årig mister livet på rulletrappe

Tidligt om morgenen den 3. december 2018 mistede en 50-årig mand livet, da han faldt ned fra en rulletrappe på Aarhus Banegård.

Manden, der skulle ned på perronen, tog den rulletrappe, der kører opad, hvilket gjorde, at han mistede balancen og faldt ud over rulletrappen, inden han landede nede på perronen.

Manden døde efterfølgende af sine kvæstelser i hovedet.

Fireårig falder flere etager i storcenter

Ifølge JydskeVestkysten faldt en fireårig dreng flere etager ned i indkøbscenteret Borgen i Sønderborg den 17. november 2018. Drengen faldt fra første etage ned til parkeringskælderen ved indkøbscenterets rulletrapper.

Undersøgelser viste efterfølgende, at drengen havde bevæget sig op på gelænderet på rulletrappen, hvorefter han faldet ned i en skakt.

Dagen efter uheldet blev det meldt ud, at drengens tilstand fortsat var kritisk.

Fire såret på Københavns Hovedbanegård

Den 29. juli 2018 blev en 10-årig pige og hendes far - begge fra Finland, en brite og en 26-årig dansker ramt af en løs metalskinne fra en rulletrappe ved spor tre og fire på Københavns Hovedbanegård.

Den 26-årige dansker slap med et sår på det ene skinneben, mens den 10-årige pige og hendes far blev sendt med en ambulance til Rigshospitalet. Den sidste tilskadekomne blev sendt til Hvidovre Hospital for behandling.

Ifølge DR viste det sig efterfølgende, at der var fejl på flere af rulletrapperne på Hovedbanegården.

Treårig dreng falder seks meter

En treårig dreng faldt den 28. december 2017 seks meter ned ved en rulletrappe i indkøbscenteret Fisketovet i København.

Vagtchefen kunne dengang oplyse, at drengen havde klemt sig ind mellem rulletrappen og værnet ved siden af, inden han havde fået fat i gelænderet, som trak ham med. Efterfølgende gav han slip fra gelænderet og faldt seks meter ned.

Drengen blev kørt til traumecenteret på Rigshospitalet. Hans tilstand var senere på dagen stabil.

14 meters fald i Fields

En 36-årig mand faldt om formiddagen den 6. september 2015 cirka 14 meter ned fra en rulletrappe i Fields.

Vagtlederen kunne om aftenen fortælle, at manden kørte op med rulletrappen. Inden han skulle af rulletrappen, hoppede han op for at sætte sig på gelænderet, hvorefter han faldt bagover cirka 14 meter ned.

Manden blev bragt til traumecenteret på Rigshospitalet, hvor han var i livsfare. Det blev dog meldt ud senere, at hans tilstand var stabil.

Ung mand alvorlig kvæstet

En ung mand faldt den 13. februar 2004 cirka fem meter ned, da han fik overbalance på den anden nederste rulletrappe på metrostationen ved Kongens Nytorv.

Da ambulancen ankom til stedet, var manden fortsat bevidstløs og i kritisk tilstand.

Femårig fastklemt i rulletrappe

Den 14. august 2014 måtte brandvæsnet tilkaldes, da en femårig piges hånd sad fast i en rulletrappe i Rosengårdcenteret. Først prøvede man at få pigens hånd fri ved hjælp af sæbe, men da det ikke lykkedes, måtte man skære noget af rulletrappen i stykker.

Pigen blev kørt til undersøgelse på hospitalet, men slap med overfladiske skræmmer og ingen alvorlige brud.

Fald på Nørreport

I september 2003 døde en 26-årig mand, da han mistede balancen på en rulletrappe på Nørreport Metrostation. Manden faldt 11 meter ned, og mistede efterfølgende livet.

17-årig omkommer

Efter et fald fra gelænderet på en rulletrappe på stationen på Kongens Nytorv, omkom en 17-årig dreng i maj 2003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce