Annonce
Fyn

Tidligere ulykker: Rulletrapper kan være livsfarlige

Hvert år sker der flere ulykker på rulletrapper. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Hvert år er der flere danskere, der kommer til skade, når de kører på rulletrapper. Fredag eftermiddag døde en ældre kvinde, efter hun blev ramt af en elscooter på en rulletrappe på Odense Banegård Center. Herunder kan du læse om tidligere ulykker på rulletrapper.

Brødtekst

Annonce

50-årig mister livet på rulletrappe

Tidligt om morgenen den 3. december 2018 mistede en 50-årig mand livet, da han faldt ned fra en rulletrappe på Aarhus Banegård.

Manden, der skulle ned på perronen, tog den rulletrappe, der kører opad, hvilket gjorde, at han mistede balancen og faldt ud over rulletrappen, inden han landede nede på perronen.

Manden døde efterfølgende af sine kvæstelser i hovedet.

Fireårig falder flere etager i storcenter

Ifølge JydskeVestkysten faldt en fireårig dreng flere etager ned i indkøbscenteret Borgen i Sønderborg den 17. november 2018. Drengen faldt fra første etage ned til parkeringskælderen ved indkøbscenterets rulletrapper.

Undersøgelser viste efterfølgende, at drengen havde bevæget sig op på gelænderet på rulletrappen, hvorefter han faldet ned i en skakt.

Dagen efter uheldet blev det meldt ud, at drengens tilstand fortsat var kritisk.

Fire såret på Københavns Hovedbanegård

Den 29. juli 2018 blev en 10-årig pige og hendes far - begge fra Finland, en brite og en 26-årig dansker ramt af en løs metalskinne fra en rulletrappe ved spor tre og fire på Københavns Hovedbanegård.

Den 26-årige dansker slap med et sår på det ene skinneben, mens den 10-årige pige og hendes far blev sendt med en ambulance til Rigshospitalet. Den sidste tilskadekomne blev sendt til Hvidovre Hospital for behandling.

Ifølge DR viste det sig efterfølgende, at der var fejl på flere af rulletrapperne på Hovedbanegården.

Treårig dreng falder seks meter

En treårig dreng faldt den 28. december 2017 seks meter ned ved en rulletrappe i indkøbscenteret Fisketovet i København.

Vagtchefen kunne dengang oplyse, at drengen havde klemt sig ind mellem rulletrappen og værnet ved siden af, inden han havde fået fat i gelænderet, som trak ham med. Efterfølgende gav han slip fra gelænderet og faldt seks meter ned.

Drengen blev kørt til traumecenteret på Rigshospitalet. Hans tilstand var senere på dagen stabil.

14 meters fald i Fields

En 36-årig mand faldt om formiddagen den 6. september 2015 cirka 14 meter ned fra en rulletrappe i Fields.

Vagtlederen kunne om aftenen fortælle, at manden kørte op med rulletrappen. Inden han skulle af rulletrappen, hoppede han op for at sætte sig på gelænderet, hvorefter han faldt bagover cirka 14 meter ned.

Manden blev bragt til traumecenteret på Rigshospitalet, hvor han var i livsfare. Det blev dog meldt ud senere, at hans tilstand var stabil.

Ung mand alvorlig kvæstet

En ung mand faldt den 13. februar 2004 cirka fem meter ned, da han fik overbalance på den anden nederste rulletrappe på metrostationen ved Kongens Nytorv.

Da ambulancen ankom til stedet, var manden fortsat bevidstløs og i kritisk tilstand.

Femårig fastklemt i rulletrappe

Den 14. august 2014 måtte brandvæsnet tilkaldes, da en femårig piges hånd sad fast i en rulletrappe i Rosengårdcenteret. Først prøvede man at få pigens hånd fri ved hjælp af sæbe, men da det ikke lykkedes, måtte man skære noget af rulletrappen i stykker.

Pigen blev kørt til undersøgelse på hospitalet, men slap med overfladiske skræmmer og ingen alvorlige brud.

Fald på Nørreport

I september 2003 døde en 26-årig mand, da han mistede balancen på en rulletrappe på Nørreport Metrostation. Manden faldt 11 meter ned, og mistede efterfølgende livet.

17-årig omkommer

Efter et fald fra gelænderet på en rulletrappe på stationen på Kongens Nytorv, omkom en 17-årig dreng i maj 2003.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce