Annonce
Fyn

Tidligere ulykker: El-løbehjul kan give alvorlige skader

Det er selskabet Voi, der lancerede de første el-løbehjul i Odense. Nu følger Det tyske firma Tier efter med 440 el-løbehjul. Foto: Nils Svalebøg
Siden 17. januar har det som en del af en forsøgsordning været tilladt at køre på eldrevne løbehjul. Tirsdag kom Ulykkes Analyse Gruppen med en redegørelse over antallet af ulykker i Odense, som indtil videre kun tæller to tilfælde. Herunder kan du læse om tidligere ulykker på el-løbehjul i resten af landet.
Annonce

Brødtekst

1. Skævinge, Nordsjælland

Bare to dage efter det blev lovligt at køre på de eldrevne løbehjul, kunne Nordsjællands Politi berette om det første uheld. En 17-årig endte på kølerhjelmen af en bil, da føreren af el-løbehjulet ville krydse en vej og efterfølgende kørte ud foran en bil, der blev kørt af en 21-årig mand.

Nordsjællands Politi kunne efterfølgende oplyse til Sjællandske Medier, at der ikke var nogen personskade i forbindelse med uheldet.

2. Frederiksberg, København

I slutningen af marts oplevede Tobias Lund Andersen, hvad der sker, når el-løbehjulet reagerer anderledes, end man havde forventet.

Han udtalte dengang til TV2 Lorry, at løbehjulet pludselig var standset, hvorefter han faldt forover og landede midt på vejen, hvilket resulterede i et stort hul på knæet.

Godt to måneder efter de første løbehjul blev sat på gaden i København, kunne Frederiksberg og Bispebjerg Hospital melde om 10 tilskadekomne.

3. Skalborg, Nordjylland

Så sent som tirsdag i denne uge efterlyste Nordjyllands Politi en 15-16-årig ung mand, der skulle have ramt en 15-årig nordjysk pige ved et busstoppested.

Da pigen trådte ud af bussen, blev hun ramt af el-løbehjulet. Hun væltede bagover og slog hovedet ned i asfalten. Den 15-årige pige blev kørt til Aalborg Sygehus, men havde ingen alvorlige skader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Annonce