Annonce
Fyn

Tidligere ulykker: El-løbehjul kan give alvorlige skader

Det er selskabet Voi, der lancerede de første el-løbehjul i Odense. Nu følger Det tyske firma Tier efter med 440 el-løbehjul. Foto: Nils Svalebøg
Siden 17. januar har det som en del af en forsøgsordning været tilladt at køre på eldrevne løbehjul. Tirsdag kom Ulykkes Analyse Gruppen med en redegørelse over antallet af ulykker i Odense, som indtil videre kun tæller to tilfælde. Herunder kan du læse om tidligere ulykker på el-løbehjul i resten af landet.

Brødtekst

Annonce

1. Skævinge, Nordsjælland

Bare to dage efter det blev lovligt at køre på de eldrevne løbehjul, kunne Nordsjællands Politi berette om det første uheld. En 17-årig endte på kølerhjelmen af en bil, da føreren af el-løbehjulet ville krydse en vej og efterfølgende kørte ud foran en bil, der blev kørt af en 21-årig mand.

Nordsjællands Politi kunne efterfølgende oplyse til Sjællandske Medier, at der ikke var nogen personskade i forbindelse med uheldet.

2. Frederiksberg, København

I slutningen af marts oplevede Tobias Lund Andersen, hvad der sker, når el-løbehjulet reagerer anderledes, end man havde forventet.

Han udtalte dengang til TV2 Lorry, at løbehjulet pludselig var standset, hvorefter han faldt forover og landede midt på vejen, hvilket resulterede i et stort hul på knæet.

Godt to måneder efter de første løbehjul blev sat på gaden i København, kunne Frederiksberg og Bispebjerg Hospital melde om 10 tilskadekomne.

3. Skalborg, Nordjylland

Så sent som tirsdag i denne uge efterlyste Nordjyllands Politi en 15-16-årig ung mand, der skulle have ramt en 15-årig nordjysk pige ved et busstoppested.

Da pigen trådte ud af bussen, blev hun ramt af el-løbehjulet. Hun væltede bagover og slog hovedet ned i asfalten. Den 15-årige pige blev kørt til Aalborg Sygehus, men havde ingen alvorlige skader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce