Annonce
Dødsfald

Tidligere Tottenham-spiller dør efter hjertestop

Justin Edinburgh var indtil sin død manager for Leyton Orient, som han i maj førte til oprykning til League Two. John Sibley/Ritzau Scanpix

Manageren for den engelske fodboldklub Leyton Orient, Justin Edinburgh, er død i en alder af 49 år.

Det oplyser Leyton Orient på sin hjemmeside.

Edinburgh faldt om med hjertestop i mandags og blev fragtet til hospitalet, hvor han døde lørdag.

- Vi er fuldstændig knust over denne tragedie. Alle vores tanker og kærlighed går til Edinburgh-familien, og vi ved fra de hilsner, der er strømmet til klubben den seneste uge, at fodboldverdenen deler vores følelser, siger klubbens bestyrelsesformand, Nigel Travis.

Justin Edinburgh har været manager i Leyton Orient siden 2017 og havde netop ført London-klubben til oprykning til League Two.

Som aktiv spillede han størstedelen af sin karriere som venstre back for Tottenham i Premier League. Mellem 1990 og 2000 spillede han i alt 249 kampe for klubben og var med til at vinde to pokalfinaler.

I 1991 var han sammen med blandt andre Paul Gascoigne og Gary Lineker del af det Tottenham-hold, der slog Nottingham Forest i FA Cup-finalen.

Otte år senere var Edinburgh med til at vinde Liga Cup-finalen over Leicester i en kamp, hvor danske Allan Nielsen blev matchvinder.

Efterfølgende spillede Justin Edinburgh for blandt andet Portsmouth, inden han indstillede karrieren og kastede sig ud i en tilværelse som manager. /ritzau

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce