Annonce
Nordfyn

Tidligere spidskandidat melder sig ud af parti

Franz Rohde har blandt andet tidligere siddet som næstformand i Det Konservative Folkepartis vælgerforening på Nordfyn. Han har også tidligere været hovedbestyrelsesmedlem i partiet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Franz Rohde er ikke længere en del af Det Konservative Folkeparti. - Det er ikke længere det helt oplagte for mig at være medlem af partiet, siger han.

Otterup: For cirka et år siden offentliggjorde Franz Rohde, at han ønskede at forlade sine poster inden for politisk organisationsarbejde. Nu oplyser Franz Rohde på Facebook, at han har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti efter omkring 20 års medlemskab. Udmeldelsen af partiet skyldes hverken bitterhed, vrede eller andet, og beslutningen har været overvejet længe.

- Tingene ændrer sig, og jeg ændrer mig også. Det er ikke længere det helt oplagte for mig at være medlem af Det Konservative Folkeparti. Lige nu er jeg ikke med i politik, og det trives jeg faktisk rigtig godt med. Det kan godt være, at det lige pludselig begynder at brænde i mig igen – det skal jeg ikke afvise – men så bliver det i et andet regi end Det Konservative Folkeparti, fortæller Franz Rohde til avisen og tilføjer:

- Lige nu sidder jeg som formand for Otterup Lokalråd, jeg sidder i Elitebestyrelsen i Otterup Håndboldklub, og jeg sidder også i bestyrelsen i Fjernvarme Fyn. Jeg kan nemt få tiden til at gå uden for politik.

Annonce

Tingene ændrer sig

Melder du dig ud, fordi partiet har flyttet sig på nogle områder?

- Det har selvfølgelig noget med det at gøre, og så er det også ens egne holdninger, der flytter sig med tiden. Det har været en rejse, der har budt på både gode og mindre gode oplevelser, men de gode oplevelser har dog været i overtal. Nu er det blevet tiden at takke for den rejse. Partiet ønsker jeg held og lykke i fremtiden, siger Franz Rohde.

Ved kommunalvalget i 2017 blev Franz Rohde noget overraskende ikke genvalgt, efter at han i forrige valgperiode havde været formand for Teknik- og Miljøudvalget og viceborgmester. Som konservativ spidskandidat fik han 258 personlige stemmer, men blev overhalet af debutanten Anders Thingholm, der fik 265 personlige stemmer.

Til daglig arbejder Franz Rohde som lærer på Provstegårdskolen i Bolbro. Han er 53 år gammel og bor i Otterup med sin hustru Charlotte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce