Annonce
112

Tidligere skole stod i flammer: Nu skal tre unge for retten i voldsom brand-sag

Tre meget unge tiltalte på henholdsvis 15 og 16 år skal tirsdag for retten. De er anklaget for at have sat ild til en tidligere skole på Demantsvej i det sydlige Odense.

Store flammer i taget og massiv røgudvikling var synet, der mødte politibetjente og brandfolk, da de den anden april ved 18-tiden rykkede ud til en brand på Demantsvej 12 i det sydlige Dalum.

Branden viste sig ifølge politiet at være påsat, og tirsdag skal tre unge mennesker for Retten i Odense, tiltalt for at have sat ild til den tidligere skolebygning.

En 16-årig dreng fra Glamsbjerg blev kort tid efter branden varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør, hvor han nægtede sig skyldig. Men det har ændret sig, fortæller anklagerfuldmægtig Sine Josephsen.

- De erkender nu umiddelbart alle tre i et eller andet omfang, at de har gjort det eller været medvirkende, siger hun.

I midten af april havde politiet foruden den 16-årige også sigtet en 15-årig pige og en 15-årig dreng i sagen.

- Det er spor omkring gerningsstedet og vidneforklaringer, der har ført os frem til dem, fortalte efterforskningsleder Claus Andkjær.

Ungdomskriminalitetsnævn

Hver politikreds har siden 1. januar haft et ungdomskriminalitetsnævn, der består af en dommer (formand), en kommunalt ansat og en ansat hos politiet.

Nævnet fastlægger indsatser for kriminalitetstruede børn og unge i alderen 10 til 17 år. Det sker i dialog med både barnet eller den unge og dennes familie.

Ungekriminalforsorgen holder øje med, at nævnets afgørelse bliver fulgt, og kommunen vurderer løbende, om der er brug for en anden foranstaltning. I så fald kigger nævnet på sagen igen. Også den unge eller dennes forældre kan bede nævnet genbehandle sagen.

Nævnet kan blandt andet bestemme, at barnet eller den unge skal i praktik, skal modtage pædagogisk støtte eller at vedkommende skal bo hos en plejefamilie, på et opholdssted eller en døgninstitution.

Skader ikke gjort op

Branden i bygningen, der tidligere har huset Al-Salahiyah Skolen og Fyns Privatskole, blev opdaget omkring klokken halv syv. Der gik dog flere timer, før den var slukket, og ilden forårsagede store skader på bygningen.

Anklageren fortæller til Fyens Stiftstidende, at det endnu ikke er gjort op, hvor meget skaderne koster at udbedre. Hun tager forbehold for, at der kan komme et erstatningskrav mod de unge.

Anklagemyndigheden vil have den 16-årige idømt en ungdomssanktion med socialpædagogisk behandling i to år. Hvad der skal ske med de to 15-årige, hvis de findes skyldige, skal det fynske ungdomskriminalitetsnævn tage stilling til, står der i anklageskriftet.

Følg sagen på Fyens.dk.

 

Det tog brandvæsnet flere timer at slukke den kraftige brand på Demantsvej 12. De tre unge er tiltalt for ildspåsættelse efter straffelovens paragraf 181, der kan give op til seks års fængsel. De unge vil dog sandsynligvis blive idømt ungdomssanktioner. Foto: Local Eyes
Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Fynske dødsfald

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Annonce