Annonce
Kerteminde

Tidligere seniorrådsmedlem i hård kritik af formanden: - Tilliden blev tabt, da hun delte min sygdom med andre

Annette Langhoff har aldrig misset et seniorrådsmødet på grund af sin egen sygdom. Arkivfoto: Michael Bager
Seniorrådet i Kerteminde Kommune er blevet nedlagt efter interne uoverensstemmelser. Nu fortæller et tidligere medlem, hvad der fik hende til at forlade seniorrådet, så det måtte opløses.
Annonce

Kerteminde: Annette Langhoff holdt seniorrådet i live med sin repræsentation. Men da hun fandt ud af, at formanden, Laila Finsen, havde fortalt nogle af de andre medlemmer om, at Annette Langhoff har en kronisk sygdom, flød bægret over, og hun trak sig som medlem, og rådet måtte derfor opløses 19. december i for.

- Jeg følte mig nødsaget til at fortælle formanden omkring mit sygdomsforløb, men jeg fortalte hende, at jeg ikke ville dele det med de andre medlemmer. Det var hun ikke enig i, forklarer Annette Langhoff.

- I januar sidste år fortalte formanden det så til et af de andre medlemmer, og det får jeg først at vide nu. Der mistede jeg fuldstændig tilliden til Laila som formand.

Hvorfor Laila Finsen valgte at fortælle nogle af de andre medlemmer om sygdommen, ved Annette Langhoff ikke, men hun har et bud.

- Jeg ved ikke, om det var for at stække mig lidt, så jeg ville stå svagere i forhold til hende.

Annonce

Fik ikke tilsendt alle mails

Annette Langhoff vil ikke fnidre for meget, men hun var rystet, da hun fandt ud af, at formanden ikke kunne holde tæt med sygdommen, og så synes hun ikke, der var andre muligheder end at melde sig ud.

- Jeg vidste godt, at når jeg gik, så røg rådet, så jeg holdt mig på måtten længe.

En anden årsag til, at Annette Langhoff valgte at forlade seniorrådet skyldes, at hun fandt ud af, at der var mange mails, hun ikke fik tilsendt.

- Det var næstformanden, der så, at jeg ikke optrådte på modtagerlisten, og det fortalte hun mig så. Det er jo ikke okay. Jeg er fuldbyrdet medlem.

Annonce

Kun formanden måtte kontakte embedsværket og Ældrerådet

Generelt synes Annette Langhoff, at det har været svært at udføre opgaver i seniorrådet.

- Kun Laila måtte kontakte embedsværket, Ældrerådet og vores andre ressourcer. Hvis vi andre ville henvende os, skulle det gå igennem hende. Jeg er vant til at arbejde i teams, og det her har været meget egenrådigt.

Det har taget tid for Annette Langhoff at indse, hvordan ledelsen i seniorrådet har været.

- Det er først nu, da jeg træder tilbage, at jeg kan se, at det er helt forkert. Jeg har måske tænkt det før, men jeg har ikke været klarsynet, og reelt har jeg jo selv været med til at bidrage, fordi jeg ikke så klart.

Nu skal der dannes et nyt seniorråd, og det tidligere medlem håber, at folk har mod på at stille op.

- Jeg vil så nødigt afskrække folk, og et fredsvalg giver ikke et ordentligt mandat. Jeg ved ikke selv, om jeg genopstiller. Nu skal jeg lige slikke mine sår og så skal jeg se, om jeg kan overbevise andre om, at mine kompetencer kan komme i spil, siger Annette Langhoff.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med den tidligere formand for seniorrådet, Laila Finsen. Hun vil ikke svare på spørgsmål omkring kritikken, men siger:

- Jeg går ikke ind i hundeslagsmål i pressen. Så enkelt er det. Lad hendes udtalelser stå for sig selv. Det har der været rig mulighed for at drøfte i seniorrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce