Annonce
Nyborg

Tidligere Saybia-drenge i nyt musikalsk selskab på Bastionen

Klaus Handsome og Gadens Løse Fugle giver koncert på Bastionen fredag 22. november kl. 20. Foto: Eugenijus-Barzdzius

Nyborg: Troubadouren Klaus Handsome har sammen med fire af medlemmerne fra den nyborgensiske gruppe Saybia dannet et nyt orkester. Sammen kalder de sig Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle, og de kan alle fem opleves live til koncert på Bastionen fredag 22. november.

Navnet Gadens Løse Fugle, der er en reference til Kim Larsens "Hvad gør vi nu, lille du" fandt Klaus Handsome på. Navnet opstod da medstifter af Saybia, Søren Huss, var i fuld gang med sit næste soloalbum, og de resterende fire bandmedlemmer i Saybia fik ekstra tid på hånden til musikalsk leg og aftalte at jamme med Handsome.

Klaus Handsome og Saybiadrengene mødte hinanden første gang i 2016, hvor Klaus Handsome supportede for Saybia på Gæstgiveren i Allinge. Mødet blev starten på et mere omfattende samarbejde, for i 2017 inviterede Saybiadrengene Klaus Handsome i studiet i Nyborg for at indspille en af hans sange, med henblik på en singleudgivelse. Den ene indspilning tog hurtigt den anden, og hurtigt lagde de fem musikere planer om et fælles album.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce