Annonce
Sport

Tidligere Sønderjyske-træner bliver assistent i Esbjerg

Claus Nørgaard vender tilbage til Superligaen i næste sæson, hvor han bliver assistent for John Lammers.

Den tidligere Sønderjyske-træner Claus Nørgaard bliver i næste sæson assistenttræner hos superligakonkurrenten Esbjerg.

Det oplyser Esbjerg torsdag på klubbens hjemmeside.

Nørgaard overtager jobbet efter Lars "Lungi" Sørensen, der skal varetage arbejdsopgaver på klubbens ungdomsakademi.

Den tidligere Sønderjyske-træner bliver dermed en del af teamet rundt om cheftræner John Lammers, der i denne sæson har ført oprykkerholdet frem til mesterskabsspillet.

– Det har hele tiden været planen at ansætte en assistenttræner med erfaring og kompetencer fra højeste niveau, og det får vi med ansættelsen af Claus Nørgaard, siger sportschef Jimmi Nagel til Esbjergs hjemmeside.

Claus Nørgaard blev i december opsagt i Sønderjyske, efter at han havde offentliggjort, at han var indstillet på at stoppe i Haderslev-klubben efter den igangværende sæson.

Kort efter blev Glen Riddersholm ansat som ny cheftræner i Sønderjyske.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce