Annonce
Odense

Tidligere rådmand imponeret: Summen af kultur i Odense er overvældende

Steen Møller deltog naturligvis i åbningen af Odeon i foråret 2017. Arkivfoto: Louise Koustrup
Steen Møller sad i By- og Kulturudvalget i perioden 2006 til 2013. De tre sidste som rådmand. Han kalder 2010’ernes eksplosion af kulturbegivenheder i Odense et overflødighedshorn.
Annonce

Odense: Når Steen Møller tænker tilbage på begyndelsen af 2010’erne, hvor han som konservativ rådmand var med til at træffe mange afgørende beslutninger for kulturlivet i Odense, er det ikke enkelte kulturarrangementer eller begivenheder, han fremhæver.

Det er derimod et fælles fodslag i By- og Kulturudvalget, som han mener var med til at udgøre det fundament, mange af det seneste årtis kulturarrangementer blev opført på.


Det er klart for enhver, at HCA Festivals har været skelsættende. Både i kraft af sit omfang, men også fordi festivalen udspringer af et samarbejde med kommunen og erhvervsdrivende.

Steen Møller, tidligere konservativ rådmand


- I min tid i By- og Kulturudvalget husker jeg især, at alle var interesserede i kultur. Vi havde enormt mange fælles oplevelser til koncerter, teaterforestillinger og alverdens kulturarrangementer, som jeg aldrig glemmer, siger Steen Møller.

Han havde for eksempel mange fantastiske oplevelser med Jesper Kinch-Jensen og Anders W. Berthelsen fra Socialdemokratiet. Det havde stor betydning for, hvordan de arbejdede sammen på tværs af politiske skel.

- Det gav os en tro på, at meget af det, der senere er blevet til virkelighed, kunne lade sig gøre, siger Steen Møller, der i dag er ansat som stabschef i Middelfart Kommune.

Han fremhæver også samarbejdet med Ellen Drost, der var kulturchef i perioden 2007 til 2017.

- Ellen var en meget aktiv kulturchef, som vi i den grad spillede bold med. Vi fik i fællesskab sat nogle pejlemærker for kulturpolitikken i Odense Kommune, som forhåbentlig vil præge byen i mange år.

Annonce

Odense blev fyldt med kultur

Steen Møller nævner også nogle satsninger, som den almindelige borger måske ikke har haft berøring med, men som har haft stor betydning for udviklingen.

- Der blev blandt andet søsat et netværk for både lederne og formændene i de mange kulturinstitutioner og foreninger i Odense. Vi fik HCA Festivals, og der kom en business task force, som kom med en ny eventstrategi for byen, hvor kultur var en vigtig brik. Det arbejde udmøntede sig blandt andet i Tinderbox, Odense Sommerrevy og en række andre store begivenheder, siger Steen Møller.

Selv om han nævner et par af de kulturelle fyrtårne, afholder han sig fra at kåre en enkelt kulturbegivenhed som den vigtigste.

- Det er klart for enhver, at HCA Festivals har været skelsættende. Både i kraft af sit omfang, men også fordi festivalen udspringer af et samarbejde med kommunen og erhvervsdrivende. Det illustrer et paradigmeskifte i måden, man arrangerer kultur på. Men jeg vil hellere pege på summen af arrangementer som det centrale. Det er vanvittigt, så mange nye kulturarrangementer, der er opstået i Odense i 2010’erne, siger Steen Møller.

Han konstaterer, at især HCA Festivals og kommunens kulturpolitik har haft afgørende betydning for byen i den henseende, at man i højere grad har fået kulturen ud i byen, hvor borgerne færdes.

- Både for indbyggerne i Odense og mange lokale kulturaktører har det været en game changer, at byens gader og pladser blev fyldt med kultur. Det har haft en selvforstærkende effekt, at byen ikke længere var død om aftenen. Bare se på, hvordan byens restaurationsliv har ændret karakter de seneste år. Det hele vokser som én stor symbiose, og der er ufatteligt mange brikker, som tilsammen udgør puslespillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Annonce