Annonce
Odense

Tidligere Odense-rådmand bliver selvstændig

Steen Møller arbejdede seks år som rådmand, men sagde ved årsskiftet farvel til den politiske karriere for at lave noget andet. Nu bliver han selvstændig. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Steen Møller, der ved årsskiftet sagde farvel til en lang karriere i politik, har nu fundet ud af, hvad han skal lave i fremtiden. Han begynder som selvstændig med eget firma og skal leve af at rådgive og hjælpe både virksomheder, kommuner og organisationer.

Annonce

Han har sommerfugle i maven, men er ikke i tvivl om, at beslutningen er den rigtige.

Derfor har den tidligere konservative rådmand i Odense gennem seks år, Steen Møller, som 50-årig sagt farvel til livet som lønmodtager og springer nu ud som selvstændig erhvervsdrivende.

- Jeg går ind i det her med en aftale, som rækker frem til jul, og som giver min virksomhed et fundament, jeg kan stå på. Og der er heldigvis allerede nogle, der har henvendt sig, fordi de mener, de har noget, jeg kan gøre for dem. Men det er klart, at der ikke er den samme tryghed, som når en arbejdsgiver sætter penge ind på kontoen hver den første. Når man også har en familie, man skal tage vare på, skal sådan en beslutning være bæredygtig, og det tror jeg fuldt og fast på, at den er, siger Steen Møller.

Annonce

Brænde for arbejdet

Han har siden midten af december haft et CVR-nummer og løbende løst opgaver for lokale virksomheder, men det har alligevel taget ham lidt over et halvt år at finde frem til, hvad han skulle leve af i fremtiden. Og det er der en naturlig forklaring på:

- Det at transformere den viden, de kompetencer og den erfaring, som livet som politiker og rådmand giver, er ikke nemt. Jeg har det seneste halve år haft mange samtaler med folk i mit netværk, og de samtaler har gjort det tydeligt for mig, hvad det er, jeg kan tilbyde andre, så jeg nu også selv kan formulere det over for potentielle kunder. Jeg har også fået henvendelser udefra fra folk, der har spurgt "kunne du overveje at gøre det her for os", før jeg selv kunne se det. De ting har ledt frem til beslutningen om at gå all in på den her arbejdsvej, forklarer Steen Møller.

Den måde at arbejde på har nemlig et stort plus:

- Det tiltaler mig enormt, at jeg kan få lov til at gøre de ting, jeg brænder for at arbejde med. Det er et mangefacetteret job, hvor jeg kommer til at sidde med mange forskellige opgaver og på den måde kommer til at bruge de kompetencer og den erfaring, jeg har fået gennem årene i mine forskellige job. Både i årene som rådmand og i mine tidligere job - samt nogle af de kompetencer, jeg har fået ved at sidde i forskellige bestyrelser, siger Steen Møller.

Annonce

Vil gerne hjælpe

Men hvad er det så den tidligere rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og for By- og Kulturforvaltningen skal lave?

Selv bruger han ord som "strategi-, forretnings- og konceptudvikling", "netværksfacilitering" og "projektledelse" for bare at nævne nogle få. Men hvis han nu skal skære det lidt mere ud i pap, hvad vil det så sige?

- Når jeg arbejder, som jeg primært har gjort indtil nu, handler det om at hjælpe for eksempel en privat virksomhed med at forstå det offentlige, som de gerne vil have som kunde. Det handler om at få bygget bro og forstå hinanden. For eksempel med at få udarbejdet et nyt forretningsområde eller få lavet en strategi for, hvor virksomheden eller organisationen skal hen.

- Det handler meget om at kunne bruge den viden, jeg har, til at hjælpe en virksomhed, en kommune eller en organisation med det, der er deres raison d'etre (grund til at eksistere, red.), siger Steen Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bil kørte ind i jordbunke

Annonce