Annonce
Indland

Tidligere minister: Det var lige blevet sjovt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det var med en blanding af vemod og kække bemærkninger, at den nu tidligere regering forlod Amalienborg.

Efter præsentationen af Mette Frederiksens (S) nye regering ankom det gamle ministerhold til Amalienborg for at takke af. Nogle udtrykte vemod, andre havde mere friske kommentarer.

Tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) var lutter smil på vej ind til dronningen.

- Det er alt, alt for tidligt. Det var lige blevet sjovt, og det har været skidesjovt. Mit råd til den næste minister er at have masser af passion og at lytte til forskerne, siger Tommy Ahlers.

Han har i sin tid som minister aktivt talt imod eksisterende lovgivning, der skar penge fra uddannelse. Han har også begrænset antallet af uddannelser, unge må tage.

- Jeg synes, at det, den nye regering lægger op til, med at afskaffe omprioriteringsbidraget og uddannelsesloftet, ser meget fornuftigt ud. Det vil give mere frihed til de studerende, siger Tommy Ahlers.

En anden tidligere minister, der kan forvente at se en stor del af den eksisterende politik skiftet ud, er tidligere kulturminister Mette Bock (LA).

- Jeg synes, det har været et kæmpe privilegium. Nu lukker det kapitel og et nyt åbner, siger hun og fortsætter om en potentiel tilbagerulning af de besparelser på public service, hun har stået for:

- Sådan er et demokrati. Flertallet bestemmer, og jeg overlader det trygt til en ny regering. Jeg synes jo, at det vi har lavet, er godt. Men nu må vi se.

Inger Støjberg (V) nøjes med at ønske Mathias Tesfaye (S) held og lykke med arbejdet som udlændinge- og integrationsminister, mens nu forhenværende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille annoncerer, at han vil agere politisk debattør i lyset af, at der nu er en socialdemokratisk regering.

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) videregiver en stor opgave, da skattemyndighederne kæmper med store problemer inden for it og korrekt inddrivelse.

- Jeg råder ham til at passe godt på de mange dygtige medarbejdere. Det er dem, der skal løse opgaven sammen med Morten (Bødskov, red.). Det skal de nok klare, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce