Annonce
Odense

Tidligere kulturchef i Odeon skal løfte dyrskuet

Tidligere kulturchef i Odeon, Sara Ekknud, er klar til at begynde i sit nye job for Det Fynske Dyrskue i dag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Dårlig økonomi kostede Sara Ekknud jobbet som kulturchef for Odeon efter fire år. Nu er hun klar til at arbejde for en enkeltstående, stor og traditionsrig event. Det Fynske Dyrskue

Det er godt tre måneder siden, at Sara Ekknud blev fyret som Odeons kulturchef og fra den ene dag til den anden måtte se sig selv som jobsøgende. Men det er slut nu. Fra i dag sætter hun sig til rette ved et skrivebord hos den økonomiske landbrugsrådgiver Centrovice i Vissenbjerg for at planlægge næste års udgave af Det Fynske Dyrskue. Titlen er dyrskuechef.

- Det var mig, der hørte, at de manglede en eventmager, og det har jeg jo stor erfaring med at lave fra mine fire år i Odeon. Desuden kan jeg sagtens forestille mig, at Det Fynske Dyrskue igen bliver hele familiens samlingssted, og det vil jeg virkelig gerne være med til at sørge for, siger Sara Ekknud, der får titel som dyrskuechef efter Alex Nielsen, der har søgt andet job. Han nåede kun at sidde et enkelt år i stolen.

Ud over sin fortid som byggeleder og kulturchef for Odeon er Sara Ekknud uddannet journalist og har en fortid som formand for Venstres Ungdom i Odense. Det sidste fik hende inden for i en stilling i Region Syddanmark, da Carl Holst var regionsformand, men hun afviser, at det politiske slægtskab mellem Venstre og landbruget har banet vejen for hendes nye ansættelse.

- Jeg er ikke længere medlem af et politisk parti, siger hun, der privat danner par med Odenses konservative ældre- og handicaprådmand, Søren Windell.

Det Fynske Dyrskue har fundet sted siden 1882 - siden 1961 på Dyrskuepladsen - og er landets ældste. For 10 år siden var der godt 70.000 besøgende ved Det Fynske Dyrskue, i år var tallet 45.000. Der er med andre ord plads til forbedring, men hvilken form for forbedring, det skal være, vil Sara Ekknud endnu ikke tale om.

- Jeg har enorm stor respekt for det traditionsrige arrangement, som de fleste fynboer har et forhold til, og derfor skal jeg heller ikke kloge mig på, hvad der skal ske, før jeg har haft næsen i stoffet og lært de mennesker at kende, der allerede arbejder dér, siger hun.

Foruden Sara Ekknud arbejder en konsulent fast på arrangementet. Det Fynske Dyrskue finder sted fra 12.-14. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Odense

Palle Krabbe i Rismarken

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];