Annonce
Indland

Tidligere "Kraka-hjerne" skal sikre konkurrencen

Den tidligere Kraka-direktør Jakob Hald er ny direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget Jakob Hald som ny direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Her afløser han Agnete Gersing, der skal være departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Jakob Hald var i tre år direktør for tænketanken Kraka fra 2011 til 2014.

- Kraka har allerede en stor mund. Nu har hun også fået en hjerne, skrev Politiken, da Jakob Hald blev ansat i tænketanken i 2011.

Munden var ifølge avisen kommentator Peter Mogensen, og hjernen var Jakob Hald.

Ud over sine tre år i Kraka har Jakob Hald et solidt CV i centraladministrationen bag sig med stillinger som både kontorchef og afdelingschef i Finansministeriet og senest afdelingschef i Skatteministeriet siden 2014.

Erhvervs- og vækstministeren har udpeget Jakob Hald, efter han er blevet godkendt i en høring i Konkurrencerådet.

Jakob Hald tiltræder per 1. januar 2016 sin nye stilling, og Troels Lund Poulsen har store forventninger til den nye direktør.

- Med hans solide og brede erfaring vil varetagelsen af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opgaver fortsat kunne styrkes og udvikles, siger Erhvervs- og vækstministeren.

Også hovedpersonen selv glæder sig til sit nye job.

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen varetager en vigtig samfundsopgave, som jeg glæder mig utrolig meget til at løfte sammen med styrelsens dygtige og dedikerede medarbejdere, siger han i meddelelsen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver konkurrencelovgivningen i Danmark og er sekretariat for Konkurrencerådet.

Herudover varetager styrelsen også opgaver for Forbrugerombudsmanden, Forbrugerklagenævnet og Stormrådet samt Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde og Vandforsyningssekretariatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce