Annonce
Indland

Tidligere "Kraka-hjerne" skal sikre konkurrencen

Den tidligere Kraka-direktør Jakob Hald er ny direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Annonce

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget Jakob Hald som ny direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Her afløser han Agnete Gersing, der skal være departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Jakob Hald var i tre år direktør for tænketanken Kraka fra 2011 til 2014.

- Kraka har allerede en stor mund. Nu har hun også fået en hjerne, skrev Politiken, da Jakob Hald blev ansat i tænketanken i 2011.

Munden var ifølge avisen kommentator Peter Mogensen, og hjernen var Jakob Hald.

Ud over sine tre år i Kraka har Jakob Hald et solidt CV i centraladministrationen bag sig med stillinger som både kontorchef og afdelingschef i Finansministeriet og senest afdelingschef i Skatteministeriet siden 2014.

Erhvervs- og vækstministeren har udpeget Jakob Hald, efter han er blevet godkendt i en høring i Konkurrencerådet.

Jakob Hald tiltræder per 1. januar 2016 sin nye stilling, og Troels Lund Poulsen har store forventninger til den nye direktør.

- Med hans solide og brede erfaring vil varetagelsen af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opgaver fortsat kunne styrkes og udvikles, siger Erhvervs- og vækstministeren.

Også hovedpersonen selv glæder sig til sit nye job.

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen varetager en vigtig samfundsopgave, som jeg glæder mig utrolig meget til at løfte sammen med styrelsens dygtige og dedikerede medarbejdere, siger han i meddelelsen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen håndhæver konkurrencelovgivningen i Danmark og er sekretariat for Konkurrencerådet.

Herudover varetager styrelsen også opgaver for Forbrugerombudsmanden, Forbrugerklagenævnet og Stormrådet samt Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde og Vandforsyningssekretariatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce