Annonce
Kerteminde

Tidligere Kirsebær-formand hylder fællesskabet og langspyt

Jens Gantriis (V) Foto: Arkiv
Programmet er stort, og der er alt fra de morsomme til de smukke oplevelser. Tidligere formand for Kirsebærfestivalen, Jens Gantriis, vil prøve lidt af begge dele - hvis han får tid.

Jens Gantriis er byrådsmedlem i Kerteminde for Venstre.

Han var indtil i år formand for Kirsebærfestivalen. Han er samtidig Centerleder i Frivilligcenter Kerteminde.

Annonce

1) Kirsebærlangspyt og løb

Der er masser af aktiviteter at give sig til, hvis man ikke er bange for lidt konkurrence.

Det er Jens Gantriis ikke. Sidste år deltog han i kirsebærlangspyt. I år håber han at få lov til at deltage i kirsebærløbet.

- Kirsebærløbet er en ny ting, og jeg synes, det er sjovt, når de nye idéer og tiltag tager fart. Jeg skal også sælge kirsebær, men jeg håber, vagtplanen passer, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at deltage.

Kirsebærløbets start er lørdag klokken 12.00 ved Langegade ved Nordfyns Bank.

Kirsebærstenslangspyts første heat er søndag klokken 11 ved Langegade/Hans Schacksvej.

2) Søs Fenger

Som afslutning på festivalen kommer Søs Fenger og lukker og slukker, som hun plejer.

- Det var helt magisk sidste år og en stor oplevelse at se Søs Fenger, så det skal jeg helt klart igen, siger Jens Gantriis.

Det sådan nogle oplevelser, der er med til at gøre Kirsebærfestivalen til mere end bare øl og mad, mener han.

3) Fakkeloptoget og lyset synges ud

Fællesskabet, det er noget af det vigtigste ifølge den tidligere formand for kirsebærfestivalen.

Det er derfor, at fakkeloptoget og derefter udsyngningen af lyset er en af favoritterne for ham.

- Alle elsker det her, hvor både turister og borgere er begejstrede. Det er en af de helt store og smukke oplevelser. Også sidste år med brandforbuddet, hvor vi måtte lyse med telefoner og så videre. Det er de her ting, der virkelig er med til at gøre noget godt for Kerteminde og grunden til, at folk kommer igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce