Annonce
Sport

Tidligere holdkammerat forventer EM-guld til baneholdet

Vasily Fedosenko/Reuters
Casper Folsach regner med dansk EM-guld i torsdagens finale mod Italien. Han tror også på OL-metal i Tokyo.

Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb skal torsdag aften kæmpe om EM-guld mod Italien.

På vej mod finalen har den danske kvartet været hurtigst af samtlige nationer i hollandske Apeldoorn, hvor EM foregår.

Da Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen og Rasmus Pedersen onsdag bookede finalepladsen, var de blot 7/10 sekund fra verdensrekorden på 3 minutter 48,012 sekunder.

Casper Folsach, der tidligere har været en del af baneholdet, forventer dansk EM-guld.

- Danmark kører stærkere end Italien to gange onsdag - ret komfortabelt. Så det vil være dumt at sige andet, end at man går efter guldet, siger Casper Folsach til TV2 Sport.

- Det skal selvfølgelig følges op med gode ben og den rigtige taktik, men Danmark er favoritter, siger han.

26-årige Casper Folsach har indtil for nylig været en del af det danske 4000 meter-hold.

Han var med på holdet ved OL i London i 2012 og OL i Rio fire år senere, hvor Danmark hentede bronze. På grund af hjerteproblemer har Folsach været nødsaget til at sætte karrieren på pause.

Det tidligere medlem af banekvartetten vurderer, at præstationerne ved EM lover godt forud for næste års OL i Tokyo.

- Det ser rigtig godt ud. Med den her tid og de forskelle vi har ned til nogle af de bedste i verden, så skal vi sætte næsen op efter en OL-medalje, og jeg synes også, den skal være af guld, siger Folsach til TV2 Sport.

Torsdagens finale mod Italien køres cirka klokken 21.20.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce