Annonce
Erhverv

Tidligere håndboldspiller får samme kick som iværksætter: Jeg er lidt af en adrenalinjæger

Jeppe Holm har fået en forrygende start som selvstændig med virksomheden Zejr, der indtil videre har leveret arbejdstøj til 600 mennesker i forskellige virksomheder og foreninger. I første omgang handler det om at udvide forretningen, få større virksomheder blandt kunderne og kunne ansætte en eller flere medarbejdere, men på sigt vil Jeppe Holm også gerne udvikle Zejr til at blive et kædekoncept. Foto: Trine Grauholm
Tidligere håndboldspiller Jeppe Holm ser mange ligheder mellem det at være elitesportsudøver og iværksætter. Begge dele kræver, at man kan rejse sig efter et nederlag, men samtidig er glæden ved at få noget til at lykkes, også enorm. Det mærker han i virksomheden Zejr, der er kommet godt fra land og på sigt gerne skulle ende med et kædekoncept.

Faaborg: Den sitrende spænding i kroppen før en vigtig kamp. Adrenalinen, før man skal præstere. Sejrsrusen fra en tæt kamp og den inderlige frustration, når tingene kikser.

De følelsesmæssige udsving fra elitesport kan være svære at erstatte og undvære, når man en dag bliver forhenværende eliteidrætsudøver og skal fylde tomrummet med en anden passion.

Det kan Jeppe Holm skrive under på.

Annonce

Siden han for fire-fem år siden stoppede med at spille håndbold på eliteplan, har han i et eller andet omfang jagtet det adrenalinsus, han ikke længere får weekend efter weekend på halgulvet.

Et socialt hyggehold kan noget, men ikke det samme. At være en del af teamet på den hurtige kulfiberbåd Frostboksen, jagte rekorder og udfordre sig selv på vandet, kan også noget, men allervigtigst er det, at Jeppe Holm har fundet ud af, at han også gennem sit arbejdsliv kan opleve de samme opture, som han har nydt i sportens univers.

- Man kan være helt høj i flere dage efter en sejr og omvendt også sur og træt af det hele, når man har tabt, og jeg er lidt en adrenalinjæger. Jeg har søgt og søgt, og har fundet ud af, at jeg i høj grad får de samme følelser ved at være iværksætter. Det giver også et kick, når man lukker en aftale med en kunde, har leveret en ordre til tiden og kan se, at kunden bliver glad for produkterne. Det er det hele værd. Også selv om man indimellem må arbejde lidt om natten, forklarer Jeppe Holm.

Tilbage som iværksætter

Han har tidligere været en del af trioen bag Tiger Productions, og efter tre år i Intersport besluttede han sig i efteråret 2020 for at vende tilbage til en hverdag, hvor han i højere grad selv kunne lægge strategien, udstikke retningen og sadle om i en fart, hvis han oplevede et behov for det. En mulighed, der taler mere til den del af ham, der er stærkt utålmodig og har svært ved at sidde stille.

Omvendt havde han også selvindsigt nok til at vide, at han ikke ville trives som selvstændig, hvis han skulle sidde alene og træffe alle beslutninger selv. I mange år har han jævnligt sparret om sine karrierevalg med erhvervsmanden Ole Billum, og da coronapandemien lukkede ned for Jeppe Holms rejseplaner, fik makkerparret øje på muligheden for at gøre alvor af deres ping-pong om en dag at skabe noget sammen.

Det har de gjort. Jeppe Holm ejer 49 procent af virksomheden Zejr, Ole Billum Jensen omkring en tredjedel, mens Mads Holdgaard og Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg er med i ejerkredsen med mindre andele.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, hvilken vej, jeg skulle, men jeg har tvivlet på mine egne evner i forhold til at være iværksætter og leder. Derfor har jeg haft brug for at høre Ole fortælle om sin karriere og sine udfordringer, og jeg har bare suget mest muligt til mig, fortæller Jeppe Holm.

Det er rigtigt vigtigt, at man som iværksætter kan rejse sig. Ellers får man det svært, for som startup er der, hvis ikke flere, så i hvert fald lige som mange hovedpiner, som der er succeser. Nogle gange kommer man ud i noget, man ikke aner noget om, og hvordan klarer man så det? Enten må man spørge om hjælp, eller også er det på med arbejdshandskerne og i gang. Og så finder man nogle gange ud af, at man måske alligevel skulle have spurgt om hjælp.

Jeppe Holm, direktør i Zejr

Han har samtidig været meget bevidst om, at han måske nok har været en naturlig foregangsmand eller leder på håndboldholdet, men at drivkraften for ham har været det sociale rum, fællesskabet og stemningen i omklædningsrummet. Derfor var det vigtigt for ham at sidde sammen med andre selvstændige, og den mulighed har han fået i kontorfællesskabet på Bryggergården, hvor han er ene mand om dagligt at arbejde i virksomheden, der sælger sports- og arbejdstøj til foreninger og virksomheder.

- Jeg gik efter begge dele, for det kan være svært at leve udelukkende af den ene del i Faaborg, så min tanke var at sælge til foreninger, klubber og virksomheder. Business to business. Det er det, jeg er god til, forklarer Jeppe Holm.

Annonce

Evnen til at rejse sig

Da coronakrisen lukkede idrætsforeningerne i en lang periode, dukkede der i stedet andre muligheder op, som Zejr har grebet, så virksomheden i dag har udstyret 600 medarbejdere i diverse foreninger og virksomheder med det rigtige tøj til deres aktivitet.

- Håndværkerne havde styrtende travlt, og man skal bruge tøj, udstyr og sikkerhedssko, når det går i stykker, og da jeg ikke har butik, måtte jeg gerne servicere kunderne. Udfordringen har været at komme rundt for at lave aftaler, men det har vi så løst på andre måder. Det er gået meget hurtigt, siger Jeppe Holm.

De to kundesegmenter minder på mange måder om hinanden. De skal begge have tøj, der er behageligt at have på, og som passer til den opgave, de skal løse. Samtidig skal det være en uniform, de er stolte af at bære, og så skal Jeppe Holm som leverandør sikre hurtig levering.

Samtidig skal han som ny - eller genstartet - iværksætter stadig være i stand til at rejse sig, hver gang noget går ham imod. En øvelse, han har gjort sig gennem adskillige år i sportens verden, og som han i dag føler, kommer ham til gode.

- Det er rigtigt vigtigt, at man som iværksætter kan rejse sig. Ellers får man det svært, for som startup er der, hvis ikke flere, så i hvert fald lige som mange hovedpiner, som der er succeser. Nogle gange kommer man ud i noget, man ikke aner noget om, og hvordan klarer man så det? Enten må man spørge om hjælp, eller også er det på med arbejdshandskerne og i gang. Og så finder man nogle gange ud af, at man måske alligevel skulle have spurgt om hjælp, forklarer Jeppe Holm.

Annonce

Drømmer om kædekoncept

Han føler sig dog langt bedre rustet som iværksætter efter både at have prøvet gamet før og samtidig have fået erfaring fra et stort kædekoncept som Intersport.

- Første gang var jeg ikke ret gammel, og alt var nyt. Man bankede hele tiden hovedet ind i en væg, når man gik forkert, og så måtte man rejse sig op igen. De ting har jeg måske kunnet springe lidt over nu, og så har jeg prøvet at blive holdt i hånden i en stor kæde, hvor vi havde værktøjerne til at kunne rykke rigtigt stærkt, og det er den kombination, der gør, at jeg står her i dag. Jeg føler, at jeg har varmet op til det i mange år og er blevet klædt godt på til det, vurderer Jeppe Holm.

Om Zejr

  • Zejr leverer profilbeklædning - tøj med logo - merchandise og lignende til virksomheder og foreninger.
  • Virksomheden blev stiftet i oktober 2020 og er ejet af direktør Jeppe Holm, Ole Billum, Henrik Poulsen og Mads Holdgaard. I den daglige styrer Jeppe Holm den daglige drift.
  • Jeppe Holm har tidligere været butikschef i Intersport og er tidligere elitespiller i Faaborg HK og Faaborg ØH. Han er stadig tæt involveret i håndboldklubbens arbejde. Desuden er han en del af sejlerteamet omkring kulfiberbåden Frostboksen.
  • Zejr har showroom og kontor i Bryggergården. På sigt vil virksomheden også gerne have butik med faste åbningstider.

Han er kommet så godt fra land, at han regner med, at Zejr allerede efter virksomhedens første år indfrier de mål, der var sat for år to, men på sigt er det også vigtigt for ham, at der bliver flere medarbejdere, så han kan komme ud på landevejene for at lave opsøgende arbejde, der er hans egen største styrke.

- Jeg skal ikke kun sidde bag en skærm og lave regnskab eller kigge på balancen. Jeg skal være i gang og ud at netværke. Jeg glæder mig til, at vi for alvor også kan komme ud til netværksmøder og vise os frem for kunderne, siger Jeppe Holm, der har to drømme for Zejr.

- Den ene er vores fem-årige plan om at bygge noget op, der er selvkørende og en sund og god forretning, og så er der den helt store drøm, som er at udvikle konceptet, så Zejr også kan blive en kæde. Vi er nørderne indenfor arbejdstøj, og det kunne være spændende at se, hvordan konceptet kan fungere i andre byer også, siger Jeppe Holm.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Brugerne bliver væk fra nybygget hellested til 350.000 kroner: - Det bliver snart bedre, lover rådmand

Kerteminde For abonnenter

Formanden Thomas er sygemeldt - så nu styrer Tommy kræmmermarkedet: - Vi er hele tiden bange for at glemme noget

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Navne For abonnenter

Direktøren for det hele er vild med historie og håndbold

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Annonce