Annonce
Sport

Tidligere GOG-profil til udlandet

Jon Lindenchrone Andersen i aktion for Sønderjyske mod sine gamle holdkammerater fra GOG i oktober sidste år. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Jon Lindenchrone Andersen er købt fri af Sønderjyske og skal formentlig til tysk Bundesliga-håndbold.

HÅNDBOLD:  Den tidligere GOG-profil, Jon Lindenchrone Andersen, er på vej til udenlandsk håndbold.

Jon Andersen skiftede fra GOG til Sønderjyske på en treårig kontrakt fra sæsonen 2019/20, men allerede til sommer går turen ud i Europa for den 24-årige højreback. Andersens nye klub har således benyttet en klausul i hans kontrakt til at købe ham fri til sommer. Der bliver derfor en sum til Sønderjyske i forbindelse med skiftet.

JydskeVestkysten erfarer, at Jon Andersens nye klub er Frisch auf Göppingen, der ved VM-pausen ligger på en niendeplads i den tyske bundesliga.

Mens Jon Andersen var i GOG, sagde han flere gange til Sport Fyn, at han havde en drøm om udlandet på sigt. I en pressemeddelelse fra Sønderjyske lyder det også således fra backen:

- Det har altid været min drøm at komme til udlandet, og det har jeg fået mulighed for til sommer. Derfor stopper jeg i Sønderjyske, når vi sammen har gjort denne sæson godt færdig.

Annonce

I skyggen af Kirkeløkke

I GOG stod Jon Andersen noget i skyggen af Niclas Kirkeløkke, og han lagde ikke skjul på sin skuffelse over ikke at blive et førstevalg på højreback-positionen, da Kirkeløkke forlod GOG for at tilslutte sig Rhein-Neckar Löwen i Bundesligaen.

Så snart han indledte karrieren i Sønderjyske, var det som førstevalg på højreback. I denne sæson har spilletiden været mere jævnt fordelt mellem Andersen og Marcus Dahlin.

Sønderjyske har fortsat Marcus Dahlin på kontrakt som højreback i næste sæson, men Sønderjyskes sportsdirektør, Simon Lindhardt, skal ud og finde en ny spiller til positionen.

- Jon Andersens skifte har været undervejs et stykke tid, så vi har haft mulighed for at arbejde lidt i kulissen, og jeg forventer, at vi kan præsentere en afløser inden for kort tid.

Fynske Jan Pytlick er cheftræner i Sønderjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skilt og gul hjelm solgt for vildt beløb: Tv-vært sender stor pose penge til byfesten i Snave efter tyveri af byskilte

OB

OB's Robin Østrøm i Abildtrup&Rasmussen

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce