Annonce
Sport

Tidligere fynsk landsholdsspiller får trænerpost i Danmarksserien

Carsten Hemmingsen bliver ny cheftræner i Odder.
Carsten Hemmingsen tager turen fra Odense til Odder for at træne danmarksserieholdet.

Odder: Carsten Hemmingsen, 48-årig tidligere landsholdsspiller, bliver ny træner for Odders danmarksseriehold. Han afløser Michele Demontis, der stopper af familiære grunde.

Det bliver en længere køretur for Carsten Hemmingsen, der bor i Odense.

Carsten Hemmingsen fik sin fodboldopdragelse i Brændekilde-Bellinge Boldklub.

I 1992 skiftede han til B1913, hvor han nåede 54 kampe på to sæsoner.

Han kom til OB, hvor det blev til tre sæsoner, og i 1996 tog han videre til FC København, hvor det blev til 124 kampe og 14 mål..

I 2000 vendte han tilbage til OB, hvor han spillede 191 kampe og lavede 10 mål.

Han fik debut på A-landsholdet mod Mexico i Riyadh i Saudi Arabien 10. januar 1995, da Danmark spillede 1-1. Holdet bestod bl.a. af Michael Laudrup, Brian Laudrup, Lars Høgh og Brian Steen Nielsen med Richard Møller Nielsen som landstræner. Der skulle findes en vinder, og Danmark vandt 4-2 i straffesparkskonkurrencen.

Carsten Hemmingsen fik fire kampe på ligalandsholdet i januar 1998 i Kings Cup'en i Thailand, hvor Danmark vandt 3-0 over Thailand, 2-0 over Sydkorea og tabte 2-0 til Egypten og 1-0 til Thailand. Han spillede på hold med Peter Kjær, René Henriksen, Erik Bo Andersen og Morten Bisgaard. Bo Johansson var landstræner.

I 2004 spillede han først i AB og senere et år i VB. Han kom derefter til AGF i tre måneder og sluttede som spillende træner i Dalum.

Efter sin aktive karriere har han arbejdet på Fyn i B1909, Aarup, Svendborg, Middelfart og Marienlyst.

Som spiller var han en hård midtbanespiller - en type som Vejles Brian Steen Nielsen.

Hans bror Michael Hemmingsen har også været på A-landsholdet.

Annonce

Jeg kan garantere, at mine spillere altid er i superform. Det kommer de også i Odder. Jeg er glad for at tiltræde i den lange pause mellem efterår og forår. Det giver mig tid til at arbejde med den brede trup, der er i Odder.

Carsten Hemmingsen

Ungt hold i Odder

Michele Demontis har fået holdet til at fungere i de seneste uger. Odder spillede tre flotte kampe mod Hedensted, Kolding Boldklub og OKS, men har savnet stabilitet og ligger under nedrykningsstregen i danmarksserien.

Klubbens andethold består af mange unge spillere. Holdet vandt jyllandsserien og rykker op i jyllandsserien 1.

- Jeg får en køretur på halvanden time til Odder, men det bekymrer mig ikke, siger Carsten Hemmingsen. Hellere køre 50 km ekstra og få det rette set-up. Jeg har ikke set Odder spille, siden jeg var i Svendborg, men jeg har talt med en fynsk træner, der har mødt Odder.

- Odder har mange unge talenter, og så er det min opgave at finde nogle bærende kræfter, der kan hjælpe de unge på vej, siger Carsten Hemmingsen. Jeg kan garantere, at mine spillere altid er i superform. Det kommer de også i Odder. Jeg er glad for at tiltræde i den lange pause mellem efterår og forår. Det giver mig tid til at arbejde med den brede trup, der er i Odder.

Han spillede på old boys landsholdet i år, og det fortsætter han med i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Stort bankospil i Aarup

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce