Annonce
Assens

Tidligere ejer roser håndsprit-direktør: - Han gør det fantastisk

Karsten Plum, 81 år, er helt ude af ejerkredsen bag håndspritfabrikken i Assens. Arkivfoto: Søren Plovgaard.
Karsten Plum, manden bag håndsprit-eventyret i Assens, ser med stor tilfredshed på, hvordan medarbejderne i disse uger knokler for at forsyne sundhedssektoren med hånddesinfektion.

Assens: Han er manden, der for mere end 40 år siden startede en produktion af håndrens og hudplejeartikler i en gammel købmandsgård i Assens.

Det påfund har i dag udviklet sig til Skandinaviens førende producent af hygiejne- og desinfektionsmidler og spiller en helt central rolle i bekæmpelsen af corona-virus.

Karsten Plum ser med stor tilfredshed fra sidelinjen på, hvordan håndspritfabrikken Kiilto knokler med at forsyne sundhedssektoren i hele Skandinavien under den igangværende sundhedskrise.

- Det er utroligt spændende og dejligt at se, at det går godt. Jeg roser Bo Eriksen (direktøren, red.) alt det, jeg kan. Han gør det fantastisk godt, siger den 81-årige tidligere direktør og ejer.

Firmaet har rødder helt tilbage til 1860, og fabrikken har igennem alle årene været på Plum-familiens hænder, indtil den i 2016 blev solgt til en stor kapitalfond. Det varede tre år, indtil det finskejede Kiilto Clean 1. marts 2019 overtog virksomheden på Frederik Plums Vej 2 i Assens.

Annonce

Har prøvet det før

Det er ifølge den tidligere ejer en fordel, at fabrikken er tilbage i en familieejet virksomhed. Særligt i en kritisk situation som den nuværende, hvor der er brug for et stærkt sammenhold blandt ledelse og medarbejdere på fabrikken.

- Det er vigtigt, at vi er kommet ud af den kapitalfond og tilbage i en familieejet virksomhed, som ikke skal se et maksimalt overskud på kort sigt, men kan investere og produktudvikle og lægge arbejdet til rette for fremtiden. Vi har aldrig trukket flere penge ud end højst nødvendigt. Det går ud over familiefølelsen, nævner Karsten Plum, der deltog på avisens digitale læsermøde mandag sidst på eftermiddagen.

Han har selv som direktør stået ved samlebåndet, når det tidligere har været rift om håndsprit i Danmark.

- Det er den tredje influenzavirus, vi har haft, og jeg har været med til de to første, men vi havde slet ikke de faciliteter til at lave de mængder, der kan laves i dag, fortæller Karsten Plum.

- Vi arbejdede også 24/7 under de sidste to epidemier, der var i Danmark, og det var skægt og morsomt at være med. Det giver en korpsånd. Alle er med, og direktøren står også ved samlelinjen, uddyber Karsten Plum, der er overbevist om, at behovet for håndsprit vil stige i fremtiden.

- Det er der overhovedet ingen tvivl om, når det kommer til, hvad danske sygehuse skal bruge fremover. Det er en vanesag at værne sig, som det hed engang, konstaterer den tidligere ejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce