Annonce
Kerteminde

Tidligere byrådsmedlem beskylder byrådet for ulovlig erhvervsstøtte: Milestone DG fik alt for gode vilkår

Nordre Havnekaj: Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
- I første omgang håber jeg, Ankestyrelsen beslutter, at udbuddet skal gå om, Hvis det ikke kan lade sig gøre, så må byrådet holde kommunen skadesløs, for den skade de har forvoldt, siger tidligere byrådsmedlem Lars Bo Jensen.
Annonce

Kerteminde: - De har haft så travlt med bare at få et eller andet projekt op på Nordre Havnekaj, at man med djævlens vold og magt vil gøre det. Uanset hvad det koster, og hvad det ender med, fortæller tidligere byrådsmedlem for Kertemindelisten, Lars Bo Jensen.

I de sidste par måneder har han sammen med "gode venner" gravet sig ned i detaljerne bag udbuddet af Nordre Havnekaj, der i efteråret blev solgt til Milestone DG for ni millioner kroner.

- Og som gammel erhvervsmægler, der må jeg bare sige, at Kerteminde Kommune har ikke været særlig professionel - overhovedet. Og det her udbud bør gå om, for man har slet ikke fået den pris, man kunne have fået.

Faktisk mener Lars Bo Jensen, der er så alvorlige fejl i kommunens udbud af Nordre Havnekaj, at han har valgt at sende en klage over hele forløbet til Ankestyrelsen.

- I første omgang håber jeg, Ankestyrelsen beslutter, at udbuddet skal gå om, Hvis det ikke kan lade sig gøre, så må byrådet holde kommunen skadesløs, for den skade de har forvoldt, siger Lars Bo Jensen.

Tidligere byrådsmedlem Lars Bo Jensen. Foto: Kim Rune
Annonce

Ulovlig erhvervsstøtte

I klagen til Ankestyrelsen opremser Lars Bo en hel række graverende fejl, han mener, kommunen har begået.

Milestone DG har blandt andet fået lov til at bygge væsentligt flere kvadratmeter, end der oprindeligt var udbudt.

Og i forhold til de vilkår, kommunen stillede i udbuddet, er der ændret på en hel række af punkter i den endelige kontrakt. Hver gang er det sket til Milestone DGs fordel.

Hvis andre entreprenører havde fået samme fordelagtige tilbud, som Milestone DG har fået, så ville prisen for Nordre Havnekaj have været langt højere, mener Lars Bo Jensen.

Og endelig er der de ni millioner kroner. De modsvarer langt fra de udgifter, kommunen har på havneprojektet. Ifølge Lars Bo Jensens beregninger ender kommunen med at underskud på 9,5 millioner kroner for hele projektet på Nordre Havnekaj.

Annonce

Man skal tænke sig godt om

- De vil gerne smadre havnen. Okay, men så kunne de da i det mindste sørge for, at der kom nogle penge i kassen, sige Lars Bo Jensen, der hellere havde set, at byrådet trykkede på pauseknappen, i stedet for at betale næsten ti millioner kroner for at få lov til at sælge Nordre Havnekaj.

- Det er en individuel erhvervsstøtte, byrådet giver til Milestone DG, for at de skal have lov til at tjene en masse penge, og det er ulovligt, siger Lars Bo Jensen.

- Og når man tager en beslutning på et grundlag, der viser sig ikke at være lovligt, så er det vel ret og rimeligt, at byrådsmedlemmerne også får regningen. Man skal tænke sig godt om, når man forvalter kommunens værdier.

Annonce

Tulip-sagen

Argumentet om, at det alligevel er en god forretning at sælge Nordre Havnekaj billigt, fordi det lokker nye skatteborgere til Kerteminde, giver Lars Bo Jensen ikke meget for.

Og det er måske heller ikke et argument, som holder i byretten. Det tidligere byrådsmedlem peger på flere sager, hvor byrådsmedlemmer er blevet personligt dømt til at erstatte kommunens tab, fordi de har solgt for billigt ud af kommunens værdier.

Blandt andet blev medlemmerne af Vejle byråd i den såkaldte Tulipsag dømt for at have solgt en grund for billigt til Tulip.

Slagterikoncernen fik lov til at købe grunden billigt, fordi de ville bygge en farsfabrik, og på den måde sikre en masse arbejdspladser i kommunen.

- Der kom man frem til, at det var ulovligt, fordi man gav erhvervsstøtte til en enkelt virksomhed. Det er jo det samme, man gør her, siger Lars Bo.

Annonce

Frustreret borger

- Du er den anden borger i Kerteminde, der vælger at klage til Ankestyrelsen over det her udbud. Tror du, at du får noget ud af det?

- Jeg havde ikke gjort det, hvis jeg ikke havde en tiltro til, at systemet enten stopper det her, lader udbuddet gå om, eller sørger for, at medlemmerne af byrådet personligt holder kommunen skadesløs, siger Lars Bo Jensen, der ikke var klar over, at ejeren af Kerteminde Byferie, Hans Andersen, har klaget over udbuddet.

- Tror du, du bliver særlig populær blandt dine tidligere kollegaer over den her klage?

- Nej, men det er, fordi jeg sætter en finger på noget, de ikke bryder sig om at tænke på, siger Lars Bo Jensen, der understreger, at han ikke har valgt at klage, fordi han ønsker at profilere sig selv politisk.

- Jeg har ingen intentioner om at stille op til byrådet igen, så jeg får ikke noget ud af det.

- Jeg er bare en frustreret borger. Når jeg går igennem byen, så møder jeg ingen, der synes, det her er en god ide. Jeg er bare en af dem, der også har viden nok om det her til at gøre noget ved det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Kerteminde

To intime koncerter på Anexet

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce