Annonce
Odense

Tidligere byrådskandidat føler sig ydmyget i nattelivet: Blev nægtet adgang til natklub

- Det kommer som lidt af et chok for mig at få at vide, at jeg ikke passer ind på Café Kræz. Jeg er aldrig blevet afvist nogen steder før, siger Mahmoud Daoud. Arkivfoto: Trondur Dalsgard
Mahmoud Daoud blev natten til søndag afvist i døren på Café Kræz, fordi han "ikke passede ind", og fordi caféen ville "hæve kvaliteten og standarden". Chokeret og ydmyget efter oplevelsen overvejer han nu at henvende sig til Folketinget for at skabe opmærksomhed på problemet. Caféens ejer har nu inviteret ham på kaffe.

Efter en bryllupsfest i venners lag gik turen til Café Kræz natten til søndag for Mahmoud Daoud og hans venner. Men den 44-årige leder af Kollegiet Søtofte og tidligere byrådskandidat for Radikale Venstre fik en uventet velkomst.

- Vi plejer at tage ind på Café Kræz, når vi skal i byen og hygge os. Det har vi gjort i mange år. Så vi gik hen til døren, hvor der aldrig har været nogen, der har spurgt os om ID, men det sker altså her. Den ene af de to dørmænd går ind foran mig og beder om ID, siger Mahmoud Daoud.

I spøg siger Mahmoud Daoud til dørmanden, at han ser det som en kompliment at gå for at være under 18 år.

- Det er ny procedure, får jeg så at vide af dørmanden. Da han har tjekket mit kørekort, afleverer han det med kommentaren om, at jeg desværre ikke passer ind.

Mahmoud Daoud, der sammen med sine venner er iklædt deres stiveste puds med laksko og fine skjorter, har svært ved at acceptere den kortfattede forklaring. Han spørger dørmanden, hvad han mener med det.

- Det kommer lidt som et chok for mig, at de ikke synes, jeg passer ind. Jeg har ikke karantæne, jeg er ikke kriminel, og jeg er aldrig blevet afvist nogen steder, siger Mahmoud Daoud, der bliver hevet til siden af den anden dørmand, der prøver at uddybe det for ham:

- Han fortæller mig, at der er kommet ny ejer, og at ejeren ønsker at hæve standarden og kvaliteten.

Annonce

- Jeg følte mig virkelig lille. Jeg er far til seks børn, er 44 år gammel og bruger rigtig meget af mit liv på at arbejde. Jeg har hele mit liv været en aktiv medborger, og lige pludselig står der en dørmand og siger, at jeg ikke passer ind. Det var en mærkelig og ydmygende oplevelse.

Mahmoud Daoud

Føler sig ydmyget

Den forklaring giver Mahmoud Daoud dog ikke meget for, da han og de andre i selskabet både er iklædt pænt tøj og samtidigt er høflige. Han undrer sig også over, at de ikke får det at vide i første omgang.

- Når grunden alene er, at vi ikke passer ind, så synes jeg, det bliver lidt mere diskriminerede.

Samtidigt ser Mahmoud Daoud, at gæster vader ind og ud af natklubben uden at vise ID.

- Så må jeg konstatere, at ejeren ikke mener, der er god kvalitet eller god standard, hvis hans café bliver besøgt af folk med anden etnisk herkomst, siger han.

Oplevelsen har sat sine spor hos Mahmoud Daoud i dagene derpå:

- Jeg følte mig virkelig lille. Jeg er far til seks børn, er 44 år gammel og bruger rigtig meget af mit liv på at arbejde. Jeg har hele mit liv været en aktiv medborger, og lige pludselig står der en dørmand og siger, at jeg ikke passer ind. Det var en mærkelig og ydmygende oplevelse, siger han.

Overvejer politianmeldelse

Provokeret af søndag nats hændelse forfatter han et indlæg på sin Facebookside dagen derpå. Her strømmer det ind med sympatierklæringer men også henvendelser fra andre der har stået i samme situation.

- Jeg ved, der er mange, der oplever det her. Det, synes jeg, er et stort problem, og nu hvor jeg har oplevet det på egen krop, vil jeg ikke bare tie stille. Andre folk skal også have mulighed for at komme til orde med deres oplevelser, mener han.

Mahmoud Daoud overvejer også, om det er et emne, der skal tages op ved en højere instans - f.eks. med en henvendelse til ligestillingsordførerne i Folketinget, for måske var det noget, de kunne være interesseret i at følge op på.

Indtil videre har Mahmoud Daoud dog ikke politianmeldt sagen.

- Jeg har sendt en klage til ejeren, og hvis hans svar ikke er belysende i forhold til, hvordan man passer ind, og hvilken standard hans medarbejdere henviser til, så går jeg til politiet, siger han.

Inviteret på kaffe

Det har ikke været muligt at komme til at tale med Mikkel Søe-Pedersen, der ejer Café Kræz.

I en kort, skriftlig kommentar til Fyens Stiftstidende siger han dog:

- Jeg kan bekræfte, at Café Kræz har modtaget en skriftlig klage fra Mahmoud, og den har jeg besvaret. Jeg kan også oplyse, at jeg har inviteret Mahmoud på en kop kaffe på Café Kræz til en dialog om hans oplevelse af aftenens hændelse.

- Jeg har ikke yderligere at bidrage med, da jeg anser hændelsen og det videre forløb for en sag mellem Mahmoud og Café Kræz.

Til TV2/Fyn sagde Mikke Søe-Pedersen tidligere mandag:

- Afvisninger har absolut ikke noget med etnisk herkomst at gøre. I den konkrete sag ved jeg ikke, hvad der har ført til en afvisning, men jeg er i gang med at undersøge præcis, hvad der er sket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce