Annonce
Nyborg

Tidligere borgmester: Ullerslev er en fantastisk by at bo i

Ullerslev har altid været en pendlerby, og det bør styrkes, mener den tidligere borgmester i Ullerslev, Erik Christensen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Erik Christensen er ude af Ullerslev og ude af politik. Men han giver gerne et ide eller to til byens fremtidige udvikling.
Annonce

Ullerslev: Ullerslev byder på villaer til rimelige priser i grønne omgivelser. Byen har et rigt foreningsliv og masser af sport. Og så ligger der en stor skole, daginstitutioner og et plejecenter som perler på en snor midt i byen.

Det er de kvaliteter, der gør, at folk holder af at bo i Ullerslev, og at mange unge søger tilbage til barndomsbyen for at etablere sig efter endt uddannelse.

Og derfor er det til at leve med, at det er småt med arbejdspladser i Ullerslev, og at forretningslivet også har også haft det svært i mange år.

Sådan ser tidligere borgmester Erik Christensen (S) på byen. Og han bør nok vide, hvad han taler om, for han har boet i Ullerslev det meste af sit liv og endda stået i spidsen for byen i flere omgange som borgmester både i Ullerslev og Nyborg kommuner.

Annonce

Pendlerby

- Ullerslev er en typisk pendlerby, og der har egentlig aldrig været de helt store arbejdspladser her. Du er der for at bo, og rigtig mange fra Ullerslev arbejder i Nyborg, Odense eller Langeskov og køber måske endda ind på hjemvejen, siger Erik Christensen.

- Men det ændrer ikke på, at Ullerslev er et fantastisk sted at bo.


Ullerslev er et fantastisk sted at bo. Og det er det først og fremmest på grund af et rigt og varieret foreningsliv og den samhørighed, der er omkring idrætscentret.

Erik Christensen, tidligere folketingsmand og borgmester i Ullerslev/Nyborg


- Og det er det først og fremmest på grund af et rigt og varieret foreningsliv og den samhørighed, der er omkring idrætscentret.

Her mødes mange af byens borgere, og der er jo næsten ikke den idrætsgren, der ikke er repræsenteret her. Og så er der jo oven i købet Kaliffenlund, hvor blandt andet spejderne holder til, siger Erik Christensen.

Annonce

Valgte byen

Den tidligere toppolitiker boede selv i byen en del af sin barndom og valgte Ullerslev til igen, da han var blevet uddannet lærer og skulle til at etablere sig med hus og børn. Først for nylig valgte han og hans hustru at flytte fra byen igen.

- Det var ikke Ullerslev, vi valgte fra, men det var først og fremmest det store hus og haven, som jeg ikke havde tid til mere, siger Erik Christensen, der nu bor ved stranden i Nyborg.

Den tidligere borgmester og folketingsmand har altså ikke længere direkte nogen aktier i udviklingen i Ullerslev, men han har alligevel et par ideer til byens udvikling:

Og de handler ikke om at forsøge at tiltrække arbejdspladser til bosætningsbyen:

- Jeg ved, der er planer om boliger i Ullerslevcentret, og det er måske også en god ide. Men man kunne også overveje at bruge stedet og bygningerne til at styrke musikskolen. At få noget musik og teater. Det har jo altid været et kritikpunkt mod Ullerslev, at her ikke var så meget for dem, der ikke lige var til sport, siger Erik Christensen

Og så mener byens tidligere førstemand, at et kommende boligområde ved Kertemindevej skal tænkes grønt:

- Kendetegnet ved Ullerslevs store boligområde, Bondemosen, er jo, at her er masser af plads og masser af grønne områder. Sådan tror jeg, folk kan lide at bo, og et godt, nyt boligområde vil kunne være med til at styrke Ullerslevs dna: At være et sted, hvor folk kan lide at bo og være aktive i deres fritid.

Erik Christensen har i øvrigt ikke vendt ryggen til Ullerslev. Han kommer her flere gange om ugen - blandt andet for at se til sine forældre og resten af familien, der bor her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce