Annonce
Kerteminde

Tidligere borgmester afslørede læk af fortrolige oplysninger: Bekymrende vi ikke kan snakke fortroligt

Else Møller (K). Foto: Yilmaz Polat
Det var Else Møller, der til sin overraskelse hørte byrådets hemmeligheder fortalt i en butik i byen.
Annonce

Kerteminde: Det var tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem Else Møller (K), der som den første fandt ud af, at detaljer om salget af Nordre Havnekaj var sluppet ud af forhandlingslokalet.

Først i oktober besøgte Else Møller en butik i Kerteminde, hvor den forretningsdrivende fortalte, at vedkommende af et andet byrådsmedlem havde fået oplyst både, hvem kommunen forhandlede med om Nordre Havnekaj og til hvilken pris. Det skete blot tre ugers tid efter, at beslutningen om at forhandle videre med Jesper Schmitz var truffet på et lukket byrådsmøde.

Netop de oplysninger var på det tidspunkt dybt fortrolige og kun kendt i en meget snæver kreds omfattende byrådets politikere og nogle betroede embedsmænd.

- Det var noget, jeg var nødt til at gå videre med til rette vedkommende, og det gjorde jeg så, fortæller hun.

Else Møllers oplysninger om, at en forretningsdrivende i byen kendte til salget af Nordre Havnekaj, fik økonomiudvalget til at anmelde sagen til politiet.

- Jeg ved ikke, hvem det var, der havde brudt tavshedspligten, og det er jeg egentlig også ligeglad med. Men det bekymrer mig, at vi ikke i byrådet kan have en fortrolig snak. Vores arbejde bygger jo på, at vi kan tale om fortrolige ting, og at alle respekterer, at sådan er det./ström

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce