Annonce
Kerteminde

Tidligere borgmester afslørede læk af fortrolige oplysninger: Bekymrende vi ikke kan snakke fortroligt

Else Møller (K). Foto: Yilmaz Polat
Det var Else Møller, der til sin overraskelse hørte byrådets hemmeligheder fortalt i en butik i byen.

Kerteminde: Det var tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem Else Møller (K), der som den første fandt ud af, at detaljer om salget af Nordre Havnekaj var sluppet ud af forhandlingslokalet.

Først i oktober besøgte Else Møller en butik i Kerteminde, hvor den forretningsdrivende fortalte, at vedkommende af et andet byrådsmedlem havde fået oplyst både, hvem kommunen forhandlede med om Nordre Havnekaj og til hvilken pris. Det skete blot tre ugers tid efter, at beslutningen om at forhandle videre med Jesper Schmitz var truffet på et lukket byrådsmøde.

Netop de oplysninger var på det tidspunkt dybt fortrolige og kun kendt i en meget snæver kreds omfattende byrådets politikere og nogle betroede embedsmænd.

- Det var noget, jeg var nødt til at gå videre med til rette vedkommende, og det gjorde jeg så, fortæller hun.

Else Møllers oplysninger om, at en forretningsdrivende i byen kendte til salget af Nordre Havnekaj, fik økonomiudvalget til at anmelde sagen til politiet.

- Jeg ved ikke, hvem det var, der havde brudt tavshedspligten, og det er jeg egentlig også ligeglad med. Men det bekymrer mig, at vi ikke i byrådet kan have en fortrolig snak. Vores arbejde bygger jo på, at vi kan tale om fortrolige ting, og at alle respekterer, at sådan er det./ström

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce