Annonce
Middelfart

Tidligere asylcenter: Dørene åbnes til fynsk hotelbyggeri for 35 millioner kroner

Dorte og Jan Milling har med deres investering på 35 millioner kroner nu plads til tre gange så mange konferencegæster på deres Park Hotel i Middelfart. Foto: Peter Leth-Larsen

Halvandet års tilløb er slut, når Dorte og Jan Milling 5. oktober byder indenfor i ny konferencebygning og orangeri, som skal trække endnu flere erhvervsturister til Middelfart.

Middelfart: Meget er sket, siden Dorte og Jan Milling i 2006 overtog det nedslidte asylcenter i Middelfart og for næsten 100 millioner kroner forvandlede stedet til et trestjernet hotel.

Fredag 5. oktober åbner det odenseanske ægtepar dørene for at fejre den seneste investering, en ny konferencebygning og orangeri til i alt 35 millioner kroner.

Med den nye 6,5 meter høje, røde bygning langs jernbanen har Hotel Park nu plads til 550 siddende konferencegæster på én gang. Det er mere end tre gange så mange som tidligere, hvor grænsen gik ved 160 mennesker. Orangeriet mellem asylcentrets gamle hovedfløje matcher konferencebygningen og har plads til 550 spisende gæster.

- Byggeriet har ligget på tegnebrættet faktisk siden 2010, fordi vi ret hurtigt måtte sige nej til mange af de store virksomheder og organisationer, som benytter os. De har nemlig også gerne villet bruge os til samlede arrangementer som årsmøder og lignende. Det kan de nu, og vi er faktisk allerede godt booket op, selv om vi knapt er færdige, fortæller Jan Milling, der er uddannet tømrer og selv har styret hele byggeriet, som han plejer at gøre det, når parrets hoteller skal udvides eller moderniseres.

- Dorte og jeg har selv tegnet det hele, og med min egen byggestyring er vi sikre på, at tingene bliver færdige til tiden og laves, som vi gerne vil have det, siger Jan Milling, der fortsat ses i sit Kansas-arbejdstøj, når han ikke er ude i repræsentative ærinder som hoteldirektør.

Annonce

Opførelsen af konferencebygning og orangeri på Hotel Park begyndte for halvandet år siden og fejres ved et åbent hus 5. oktober. Selve konferencebygningen er 2950 etagemeter og har plads til 550 siddende gæster. Med lydfoldevægge kan den opdeles i 16 forskellige rum af forskellig størrelse helt ned til 15 personer.Antallet af toiletter er på 47. Indretningen er 100 procent ældre- og handicapvenlig.

Bygningen, der er opført i 6,5 meters højde som et stålskelet beklædt med beton, er forsynet med underjordisk sikkerhedsparkeringskælder med plads til 35 biler.

Det 600 kvadratmeter og 10 meter høje orangeri har plads til 550 spisende gæster.

I samme forbindelse er hotellets køkken udvidet til det tredobbelte.

De lydtætte foldedøre gør, at den 2950 etagemeter store og seks en halv meter høje konferencesal kan opdeles i 16 rum. Foto: Peter Leth-Larsen
Peter Milling gav selv en hånd med, da det nye navneskilt Park 1 skulle sættes op på gavlen. Foto: Peter Leth-Larsen

Koncert og udstilling

Den nye konferencebygning er både når det gælder AV-udstyr og akustik indrettet med den nyeste teknik. Det er planerne at bruge rammerne til andet end konferencer men også koncerter og udstillinger. Dorte Milling er med i bestyrelsen for spillestedet Posten i Odense.

- Tanken er at åbne bygningen for lokalområdet og benytte mit netværk i musikverdenen og lave forskellige intimkoncerter med nogle af landets bedste musikere. Jan, der går en del op i biler, kunne godt tænke sig at lave biludstillinger og lignende i konferencebygningens store foyer, fortæller Dorte Milling.

Plus på 2,5 millioner kroner

Dorte og Jan Milling overtog det tidligere asylcenter på Viaduktvej i Middelfart i 2007 for 15 millioner kroner.Parret investerede efterfølgende 70 millioner kroner i de nedslidte bygninger og åbnede i 2009 Park Hotel med 106 senge.

Allerede det første år i drift kom hotellet ud med et overskud på en million kroner. Det er efterfølgende vokset og har de senere år ligget omkring 2,5 millioner efter skat, således også i 2017, hvor overskuddet lå på 2,4 millioner kroner.

Sidste år havde hotellet 60.000 besøgende, heraf overnattede de 18.000. 70 procent af stedets omsætning stammer fra erhvervskunder, mens resten er private.

Med den seneste investering på 35 millioner kroner forventer parret en vækst i antallet af konferencegæster på omkring 35 procent og en omsætningsstigning til årligt 30 millioner kroner.

Tre stjerner gav pote

Parret har flere forklaringer på, at de nærmest fra dag ét tjente gode penge i Middelfart.

- Vi fandt et hul i markedet i Middelfart, da vi bevidst satsede på at være et trestjernet hotel, hvor folk føler, det er en stjerne mere værd, det de betaler for. Det har ikke mindst været en fordel under krisen, hvor virksomheder og organisationer mente, det var et godt signal at gå en stjerne ned, siger Dorte Milling og fortsætter:

- Men samtidig tror jeg også bare, at den ligefremhed og glæde ved at yde en god personlig service, der præger Jan og jeg og vores personale, er årsagen til, at rigtig mange af vores kunder kommer igen og igen, siger Dorte Milling.

Hun nævner som eksempel tjeneren på Hotel Park, der for nylig startede sin egen bil og kørte en gæst til et vigtigt møde, da hun ikke kunne få en taxa.

- Det er ikke noget, vi beder vores ansatte om, sådan er kulturen her bare, fortæller Dorte Milling.

Behov for flere værelser

Nu er det kun flere værelser, der mangler for at gøre Hotel Park komplet, vurderer ejerne, der lige nu råder over 106 dobbeltværelser på hjørnet af Brovejen og Viaduktvej.

- Vi har da også tegningerne for en ny værelsesfløj liggende i skuffen. Tanken er at opføre værelserne på den midlertidige grønne parkeringsplads, vi netop har lavet ud til Brovejen. Men lige nu skal vi have de nye ting godt i drift, og så må vi se om et par år, hvordan mulighederne er for flere værelser, siger Jan Milling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce