Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tidlige julegaver med i faaborg-midtfynsk hjælpepakke: - Hvis vi ikke hjælper nu får vi en større regning senere

Borgmester Hans Stavnsager noteret sig en stigende arbejdsløshedskø og forventer politisk opbakning bag en hjælpepakke til det lokale erhvervsliv. Arkivfoto.
Borgmester Hans Stavsnager forklarer om baggrunden for, at kommunen nu sætter ind med en stor hjælpepakke til det lokale erhvervsliv - blandt andet skal der allerede nu deles julegaver ud til de kommunale medarbejdere.

Faaborg-Midtfyn: Den kommunale administration og politikerne i Faaborg-Midtfyn træder nu til med en stor hjælpepakke, for at få det lokale erhvervsliv over på den anden side af corona-krisen med så få skrammer som muligt.

Den sætter ikke bare sin spor ved forringede offentlige transportmulighed, lukkede skoler, butikker og caféer og aflyste arrangementer.

- Et relevant parameter at måle på er ledighedskøen. I løbet af de seneste to uger har 300 meldt sig ledige, og her er det vel at mærke blot tale om de arbejdsløshedsforsikrede. Jeg behøver næppe pointere, at vi står i en meget alvorlig situation. Den alvor er gået op for alle. Jeg fornemmer, at stort set alle, er med på at hjælpe, hvor de kan, siger borgmester Hans Stavnsager (S) og tilføjer:

- Det gælder ikke mindst i hele den kommunale organisation. Jeg møder generelt en meget stor hjælpsomhed, men der er også et økonomisk ræsonnement: Hvis ikke vi hjælper vores erhvervsliv lige nu, risikerer vi en endnu større regning, når det hele gøres op på den anden side af coronakrisen, siger Faaborg-Midtfyn-borgmesteren.

Han har sat sine embedsmænd til at brainstorme på, hvilke konkrete initiativer, der kan sættes i gang, for at gøre dagligdagen lettere og få økonomien til at hænge bedre sammen for erhvervslivet og dermed de private arbejdspladser, og det er resulteret i en 23-punkts-plan, som borgmesteren forventer vil få politisk opbakning på et videomøde i Økonomiudvalget mandag.

Den store plan omfatter alt fra bedre muligheder for børnepasning, over fremrykkede betalinger af regninger, senere opkrævning af husleje til tidligere julegaver og brug af private madleverandører ved kommunale møder, ja, selv suspendering af den kommunale p-vagt, er talt med.

- Nogle af de ting, vi sætter i værk, vil først have en egentlig effekt, når samfundet er lukket op igen, men vi vil også være presset af eftervirkningerne lang tid efter, vi har fået bugt med smittespredningen, konstaterer Hans Stavnsager.

Generelt synes han, det efter omstændighederne går godt i Faaborg-Midtfyn Kommune:

- Vi har ikke flere sygemeldinger hos personalet, end vi plejer at have ved denne tid på året. Jeg må konstatere, at en stor del af de borgerhenvendelser, jeg får i de her dage, går på, at genbrugspladserne er lukkede for private, og hvis det er et udtryk for de gener, borgerne har flest af, må det vel være en indikator for, at det faktisk går meget godt, vurderer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce