Annonce
Kerteminde

Tidlig julegave til Munkebos skolebørn: Ny gangbro indviet

Otte-årige Munir fra 1.B fik lov at klippe snoren over. Det tog et par forsøg, for saksen var sløv. Foto: Malena Rønnow
Efter et års ventetid er der kommet en ny og højere gangbro over Munkebovej ved Munkebo Skole. Broen blev indviet af Munkeboskolens børn og formanden for Miljø- og Teknikudvalget Jesper Hempler.

Munkebo: Vimplerne i Munkebos flagstænger står lige ud i luften, og blæsten sætter skumtoppe på bølgerne i fjorden.

Vinden bortfører da også en enkelt, blå ballon, der ellers var fæstnet til gelænderet på den gangbro, som eleverne på Munkeboskolen skal være med til at indvie.

Resten af ballonerne bliver dog hængende, sammen med dét røde silkebånd, der selvfølgelig hører til en indvielse. Og lidt inden klokken tolv begyndte solen oven i købet at kikke frem og stråle om kap med elevernes smil.

Og der er god grund til at glæde sig: Det sidste år har de af skolens elever, der bor ud til fjorden, haft en længere eller mindre sikker vej til skole, fordi der ikke har været nogen gangbro til deres skole.

- Eleverne har kunnet vælge mellem passagen ved Kølstrupvej eller det farlige kryds, som er den letteste vej, og så har vi måttet krydse fingre for at det gik godt. Så vi er rigtig glade i dag”, siger skoleleder Tina Nygaard.

Annonce
Formanden for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler holdt tale og udskrev navnekonkurrence, før broen blev åbnet. Foto: Malena Rønnow

Forsikringspenge til ny bro

Gangbroen over Munkebovej blev påkørt af en lastbil i slutningen af november sidste år. Det var ikke første gang at den lave bro blev påkørt, og egentlig havde byrådet også sat penge af til at gøre den højere. Beslutningen endte bare altid med at blive udskudt. Men nu stod broen ikke til at redde.

Heldigvis for byrådet blev der udbetalt penge fra lastbilens forsikring, og byrådet fik forhandlet på plads, at pengene måtte bruges på en ny bro - i stedet for en reparation af den gamle.

Investeringen i at hæve broen, som egentlig var sat til 2020, blev også fremrykket, så områdets skolebørn kunne få en ny, vedligeholdelsesfri bro i stål, som ikke er en forhindring for lastbiler længere.

Børnenes råb og hujen konkurrerer med trafikstøjen, så Jesper Hempler (SF), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget, må råbe for at alle kan høre.

- Nu har vi jo ikke noget navn til den her bro, siger han.

- Så I på skolen kan måske have en navnekonkurrence, når vi har åbnet broen.

Og så er øjeblikket kommet: Munir fra 1.B får overrakt en lang, men uskarp, messingsaks. Efter lidt baksen får han dog snoren klippet over, og så myldrer eleverne ud på deres nye bro, under opsyn af lærere og skolelederen.

Efter et par ture frem og tilbage over broen jager kulden dog elever og lærere indendørs igen, til kaffe og pebernødder i skolens opholdsrum. Og her har Karla og Nora fra første klasse allerede et forslag til broens navn.

- Hvad med Jesperbro? spørger pigerne.

- Det er da noget, svarer Jesper Hempler.

- Eller hvad med Munkebro?”

Dét er pigerne ikke helt sikre på, så navnet får lov at vente lidt endnu.

Da snoren var klippet og broen indviet, var det tid til at tage den nye bro i brug. Foto: Malena Rønnow
Både børn og voksne var ivrige efter at tage den nye bro i brug. Foto: Malena Rønnow
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce