Annonce
Debat

Tiden, vi nok ikke får igen

Betina Iroisch Kristensen. Klummeskribent for Fyns Amts Avis. FOTO: Andreas Bastiansen
Annonce

Jeg holder mest af hverdagen, skrev Dan Turell, og det er jeg ganske sikker på, at både jeg og andre er meget enige i. For jeg savner virkelig min hverdag fra før corona ramte os.

Jeg kan mærke, at jeg virkelig længes efter at få min helt normale hverdag igen med alt mit sociale liv, mine fritidsaktiviteter, kulturelle begivenheder, gå på cafe med mine veninder- helt sikkert ligesom de fleste andre mennesker også savner deres hverdag før corona.

Men med et forsigtigt begyndende lys for enden af tunnellen, så tænker jeg også oftere og oftere over, at den tid, vi har fået til rådighed med hinanden i den nære familie, er en helt anden tid end i vores normale hverdag. For som børnefamilie går en uge stærkt. Der er lange arbejdsdage, transport til og fra arbejde, børnenes skoledage, legeaftaler og os alle, der også har fritidsaktiviteter på forskellige tidspunkter af ugen og dagene. Det kan nogle gange føles som om, vi i den nære familie ikke ser meget til hinanden samtidigt. Men både i foråret og nu igen, når alt er lukket ned, så oplever vi at få en helt anden tid. Tiden til det nære og tiden til det tætte samvær i familien skød.

Ved nærmere eftertanke glæder jeg mig faktisk over, pludselig at have fået en helt anden tid foræret til at dyrke samværet i familien og nærheden med mine børn og mand. Tænk, at vi også er så heldige i denne underlige tilstand landet befinder sig, at få tid foræret, som kan bruges til ingenting og til langsomme stunder. Det ved jeg mange børnefamilier savner og efterspørger i den ellers normalt travle hverdag.

Og ikke mindst så kan vi i vores familie bruge tiden til at fordybe os i hjemlige sysler og kreativitet. Ting, som vi også nyder, og som nogle gange kan synes vanskeligt at prioritere i alle de øvrige tilbud, der tikker ind. Vi mærker tydeligt, at både børn og voksne her i husstanden trives og nyder den hjemlige hygge.

Og i bund og grund er det jo os selv, som planlægger dagene med diverse aktiviteter og indslag. Det kunne vi jo bare lade være med. Men som sociale, aktive og engagerede mennesker, så nyder vi også fællesskabet i foreningslivet og de øvrige sociale sammenkomster og den berigelse, det giver.

Så når nu jeg er ved at være helt gennemtræt af at undvære koncerter, fritidsaktiviteter og hvad der ellers hører til vores normale hverdag, prøver jeg at minde mig selv om, at tiden vi har fået som en positiv effekt af diverse restriktioner og nedlukninger, den får vi nok ikke lige i denne dosis igen en anden gang. For inden vi ser os om, så er vi tilbage i noget, der minder meget om vores normale hverdagsliv med alt, hvad det indebærer - eller det kan vi da i hvert fald håbe på, vi er.


Så når nu jeg er ved at være helt gennemtræt af at undvære koncerter, fritidsaktiviteter og hvad der ellers hører til vores normale hverdag, prøver jeg at minde mig selv om, at tiden vi har fået som en positiv effekt af diverse restriktioner og nedlukninger, den får vi nok ikke lige i denne dosis igen en anden gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce