Annonce
Sport

Ti tyskere giver Estland en lille fodboldlektion

Janek Skarzynski/Ritzau Scanpix
Trods en udvisning til Emre Can vandt Tyskland 3-0 i Tallinn og fortsætter parløb mod EM sammen med Holland.

Med en mand i undertal i det meste af kampen vandt Tyskland søndag med 3-0 ude over Estland i EM-kvalifikationen.

Ilkay Gündogan scorede to gange for gæsterne efter pausen, inden Timo Werner lukkede festen.

Kampen fik ellers en skidt start for Tyskland, da Emre Can efter 13 minutter blev udvist, da han kom for sent ind en tackling af esternes Frank Liivak på kanten af straffesparksfeltet.

Udvisningen satte sit præg på gæsternes spil, og tyskerne havde svært ved at dominere kampen i første halvleg.

Landstræner Joachim Löws mandskab kom langt bedre ud efter pausen og viste nogle af de takter, der for fire måneder siden sikrede tyskerne en hjemmesejr på 8-0 over Estland.

Efter få minutter lagde Kai Havertz an til en afslutning, men bolden endte lidt tilfældigt hos Gündogan, der med et skud fra distancen gjorde det til 1-0. På vej mod målet ramte bolden holdkammeraten Marco Reus.

Fem minutter senere øgede Manchester City-spilleren også til 2-0 efter en frispilning med hælen fra Reus. Også ved 2-0-målet blev bolden afrettet - denne gang af en estisk forsvarer.

Gündogan var 20 minutter før tid i oplæggerens rolle, da han med en lang, præcis aflevering fandt indskiftede Timo Werner. Alene igennem øgede Leipzig-angriberen til 3-0.

Tidligere på søndagen vandt Holland på udebane med 2-1 over Hviderusland i gruppe C, hvor det efterhånden ser ud til, at Holland og Tyskland skal tage de to EM-pladser.

Både Tyskland og Holland har 15 point efterfulgt af Nordirland med 12, Hviderusland med 4 og Estland med et enkelt point.

Nordirerne har det langt sværeste slutprogram af gruppens tre EM-bejlere. I næste runde kommer hollænderne forbi Belfast, inden Nordirland i sidste spillerunde skal en tur til Tyskland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce