Annonce
Fyn

Ti Trin Ned flytter fra Norgesgade: Her er den nye adresse

Rainer og Mette Gassner glæder sig over, at det er blevet muligt at få bygget og indrettet den restaurant, som de har drømt om i flere år. Pr-foto

Ti Trin Ned får direkte udsigt over Lillebælt og bliver fra 2019 en del af det nye Langebro-projekt.

Fredericia: Michelin-restauranten Ti Trin Ned flytter i 2019 fra kælderen i den gamle spritgård i Norgesgade til en 400 kvadratmeter stor restaurant i stueetagen af nybyggeri på Toldkammeret 9 i Kanalbyen. Navnet vil stadig være Ti Trin Ned, og det vil fortsat være det Ti Trin Ned, som gæsterne kender.

Nyt bliver uhindret udsigt over Lillebælt. Mette og Reiner Gassner har altid drømt om at give deres gæster havudsigt i stedet for kig på kalkede vægge. Nyt bliver også et åbent køkken placeret midt i restauranten.

- Vi har ikke noget at skjule, som det forventningsfulde par, Mette og Rainer Gassner, smilende udtrykker det, mens de tilføjer, at det også er vemodigt at sige farvel til de smukke, gamle bygninger i Norgesgade, som den ambitiøse gourmetrestaurant har haft til huse i siden 2001.

Annonce
Mette og Rainer Gassner, om visionen for Ti Trin Ned

Det nye Ti Trin Ned

De enkle linjer fra kælderen i Norgesgade føres videre til den nye restaurant på Toldkammeret.

Der vil blive anvendt naturmaterialer og brugt enkel skandinavisk farveholdning.

Restauranten får udsigt til Lillebælt til den ene side og et stort køkken til den anden.

Ti Trin Neds nye adresse hentyder til, at det var her Toldkammeret lå fra 1810 til 1941.

Ti Trin Ned bliver en del af Langebroprojektet. De får til huse i stueetagen i toldkammeret 9, der har direkte udsigt til Lillbælt.

Bedre akustik

Gæster vil også kunne nyde en forbedret akustik i restauranten, der får plads til 50 gæster. Parret vil stadig arbejde med bæredygtighed, egne grøntsager fra markerne til privatboligen Himmerigskov, lokale råvarer og sammenhængen mellem jord og bord. Og så vil de til stadighed arbejde med at udvikle gastronomien, som har givet dem Michelin-stjernen.

- Vi vidste, at der skulle ske noget nyt, hvis vi skulle blive på toppen af dansk gastronomi, hvor konkurrencen er benhård, siger Rainer Gassner, der er 43 år, mens Mette Gassner er 40 år.

De flyttede for 16 år siden ind i en allerede etableret restaurant, og med den innovative tilgang var det tid til at finde lokaler, som passer til restauranten, der er blandt Danmarks bedste. Og helt lavpraktisk glæder de og de otte ansatte sig til at slippe for trapperne fra restauranten og op i køkkenet.

Respekt og forståelse

Mette og Rainer Gassner har drømt om nye lokaler de seneste fem år. For et år siden kom de i dialog med erhvervsmand og hyppig gæst i restauranten Jan Struve, tidligere Fredericia nu Schweiz. Han står bag SIC Ejendomme, som skal stå for indretningen af restauranten. Det er endt med en aftale om et parløb, hvor de i tæt samarbejde med en arkitekt skaber rammerne for den nye restaurant, som Mette og Rainer Gassner er lejere af.

- Det er fantastisk at finde en udlejer, som har så stor forståelse og respekt for det, vi laver, lyder det fra Mette Gassner, der sammen med sin mand står for driften af Ti Trin Ned i dag, og som også vil gøre det fremover.

Og selvfølgelig skulle parret og restauranten blive i Fredericia.

- Vi holder meget af byen. Det er spændende at blive en del af en ny bydel, fortsætter parret, som understreger, at de selvfølgelig holder fuld fokus på Ti Trin Ned i Norgesgade, indtil det bliver flyttedato. De vil nyde det sidste år på adressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce