Annonce
Sydfyn

Thurinere anmeldt til politiet efter velkomstfest: - Der er da grænser for, hvor dumme folk kan være

En anonym person mener, at folk stod for tæt på hinanden, da landsholdstræner Nikolaj Jacobsen kom hjem til Thurø mandag aften. Vedkommende har derfor meldt modtagelsen til politiet. Arkivfoto: Michael Bager
Glemte thurinerne at holde afstand og bruge mundbind, da de mandag aften bød håndboldlandsholdstræner Nikolaj Jacobsen velkommen hjem til Thurø? Det mener en anonym person, som har meldt velkomstfesten til politiet.

Coronarestriktioner: En person, hvis identitet er kendt af avisen, har tirsdag formiddag anmeldt til politiet, at adskillige beboere på Thurø ved Svendborg overtrådte forsamlingsforbuddet, da de mandag aften var samlet på øen for at byde landsholdstræner Nikolaj Jacobsen velkommen hjem til Thurø efter sejren ved VM i håndbold i Egypten.

- Det er jo helt galt, hvad Thurø Borgerforening har stillet på benene af heltemodtagelse. Når man ser billederne fra begivenheden, kan man se, at folk står side om side og ikke bærer mundbind. Der er da grænser for, hvor dumme folk kan være, siger anmelderen, som har videresendt sin politianmeldelse til Fyns Amts Avis.

Vedkommende henviser til en anden sag, hvor nogle udendørs motionister hver fik en bøde på 2500 kroner, fordi de på et billede stod for tæt på hinanden og derfor ikke overholdt afstandskravene.

Annonce

- Og jeg har også selv afholdt mig fra at se håndboldkampene med andre, fordi jeg ikke ville overtræde forsamlingsforbuddet. Så er det provokerende at se, at folk står så tæt på hinanden på Thurø, siger anmelderen, som mener, at politiet bør identificere de mennesker, som er på billederne og sende dem en klækkelig bøde.

Også på Facebook bliver begivenheden livligt diskuteret. Her er flere enige i, at politiet burde have været ude med bødeblokken.

- Blive hjemme

I Thurø Borgerforening, som har arrangeret velkomstfesten, mener man ikke, at man har gjort noget forkert.

- I første omgang havde vi planlagt at lave et fakkeltog, men det gik vi væk fra igen, fordi folk ville komme til at stå for tæt på hinanden. I stedet lavede vi en fakkelallé, så folk kunne stå med god afstand langs alleen, mens de ventede på Nikolaj, siger Peter Bang, som er foreningens formand.


Det er klart, at lige da Nikolaj ankommer i sin bil, da stimler folk sammen.

Peter Bang, formand for Thurø Borgerforening


Han forklarer, at fem personer fra foreningen var med til at tænde faklerne og fjerne dem igen.

- Og på vores Facebook-side havde vi opfordret thurinerne til at blive hjemme og se det hele på TV2/Fyn, siger Peter Bang, som selv var til stede under velkomsten.

Annonce

Politiet bekræfter

- Jeg synes, at folk var gode til at holde afstand til hinanden. Det er klart, at lige da Nikolaj ankommer i sin bil, da stimler folk sammen, men ellers synes jeg, at det hele foregik i god ro og orden, siger Peter Bang, som har modtaget en tak fra Nikolaj Jacobsen for den varme velkomst, håndboldlandstræneren fik.

- Han blev meget glad, og det er vi glade for at vide, siger Peter Bang.

Fyns Politi bekræfter over for avisen, at politiet har modtaget en anmeldelse.

- Vi er nu i gang med at foretage en juridisk vurdering af sagen, siger Christian Rasmussen, som er politiinspektør hos Fyns Politi.

Han kan derfor ikke svare på, om politiet går videre med sagen.

Torsdag kontaktede Radio4 Morgen tre beboere fra Thurø, for at høre deres mening om håndboldstrænerens varme velkomst. De giver udtryk for, at der er sket et ubegrundet stikkeri nærmere end en tankeløs fejring. Lyt til deres forklaringer her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Morten Messerschmidt vil være formand i DF - medmindre Inger stiller op

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce