Annonce
SØSIDEN

Er vokset op med fartøjer af træ: Kendt, maritimt Thurø-navn skal stå i spidsen for støtte til dansk skibsbevaring

John Walsted fra Thurø er ny sekretariatschef for Skibsbevaringsfonden i Horsens. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
John Walsted tiltræder 1. november stillingen som leder af sekretariatet i det statslige Skibsbevaringsfonden.

THURØ / HORSENS: Om en uges tid overtager et kendt, maritimt Thurø-navn funktionen som sekretariatsleder af den statsfinansierede Skibsbevaringsfonden.

Bestyrelsens valg er faldet på John Walsted, og han skal ikke bevæge sig mange meter til sit nye job. Som skibshistorisk konsulent gennem godt fire år har John Walsted allerede base i fondens kontorlokaler i Horsens.

Formanden for Skibsbevaringfonden, Sven Irgens-Møller kalder udnævnelsen af John Walsted for et oplagt valg:

- Vores opgave er en blanding af kulturhistorie og praktik, og der har John noget godt med fra begge verdener. John er kommet på værfterne gennem mange år, og han har lært det praktiske bådhåndværk, siger Sven Irgens-Møller til Koøjet.

John Walsted er ud af den kendte bådeværft-slægt på Thurø og er dermed opvokset med fartøjer af træ.

Den nye leder af Skibsbevaringsfonden har en lang karriere i det maritime, blandt andet som leder af Danmarks Museum for Lystsejlads (dengang i Troense), driftschef på Fregatten Jyllands værft i Ebeltoft og konsulent på Hardanger Fartøyvernsenter i Norge.

John Walsted blev udlært bådebygger på sin fars, Aage Walsteds værft i Thurøbund i 1985.

Den maritime tilknytning til Øhavet er stadig stærk blandt andet i kraft af engageret, frivilligt virke for lystsejladsmuseet.

John Walsted afløser sin chef i Skibsbevaringfonden, Tom Rasmussen, der nu går på pension. Tom Rasmussen har været ansat i fonden gennem 19 år og afløste i sin tid den daværende leder, Jes Kroman.

En af John Walsteds første udfordringer bliver sammen med fondens formand at fastholde - eller styrke - fondens bevilling på finansloven.

Lederskiftet i Skibsbevaringsfonden markeres med en reception i Horsens tirsdag. John Walsted tiltræder som sekretariatsleder den 1. november.

Sven Irgens-Møller oplyser, at fondens bestyrelse har indledt processen med at finde en ny skibshistorisk konsulent efter John Walsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce