Annonce
forside

Thurø Sejlklub i finale om idrætspris

Sejl og Studér-projektet i Thurø Sejlklub er nu i finalen til Danskernes Idrætspris. Foto: Katrine Becher Damkjær

Initiativ, der får unge studerende ind i foreningsidræt, lander Thurø Sejlklub i finalen om Danskernes Idrætspris.

Opdateret klokken 9.40 med kommentar fra Niels Nygaard

Thurø: Et af landets tre bedste idrætsinitiativer har hjemme på Thurø.

Thurø Sejlklub er nemlig i finalen til Danskernes Idrætspris 2018, som uddeles af Danmarks Radio, Danmarks Idrætsforbund og E-boks. Det er projektet Sejl og Studér, hvor klubben er lykkedes med at få fat i 15-25 årige, som lander foreningen i finalefeltet.

- Vi er stolte over, at vores projekt er kommet blandt de sidste tre i finalen om Danskernes Idrætspris, siger formand for Thurø Sejlklub, Ib Oldrup, ifølge en pressemeddelelse.

Omkring 50 unge i aldersgruppen, som ellers er svær at få fat i, er aktive medlemmer af foreningen, og hver tirsdag samles omkring 30 af dem til sejlads og hygge. Til daglig er de unge studerende i Svendborg Kommunes uddannelsesinstitutioner. Johan Hoff, der er initiativtager til projektet, siger ifølge pressemeddelelsen:

- Flere af os i projektet er flyttet til byen i forbindelse med vores uddannelse. Derfor er netop det netværk, som vi får i sejlklubben, særdeles værdifuldt - og måske det netværk ligefrem fastholder flere af os efter endt uddannelse, sådan at flere vælger at blive boende i Svendborg Kommune, siger han.

Han håber, at konceptet kan bruges i andre foreninger.

- Jeg håber, at al omtalen af projektet har givet flere idrætsforeninger lyst til på lignende projekter - og at kommuner og uddannelsesinstitutter støtter op om de foreninger, der lader sig inspirere af Thurø Sejlklub. Konceptet er virkelig værdifuldt for alle, når unge studerende bliver aktive i de lokale idrætsforeninger.

Annonce

DIF-formand: Inspirerende projekt

Formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, som har været med til at vælge finalefeltet blandt otte nominerede fra hele landet, fremhæver netop, at Sejl og Studér har fået fat i en svær målgruppe.

- Ved at rekruttere på uddannelsesstederne og prioritere fællesskabet har Thurø Sejlklub skabt en succes, der ikke kan andet end at inspirere bredt ude i foreningslivet, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Udover Thurø Sejlklub er det indendørs gadeidrætsanlæg Urban Street Zone Hall 2 i Brande og håndboldinitiativet Lykkeliga for handicappede børn og unge i finalen. Danskernes Idrætspris uddeles den 5. januar ved et live-show på DR.

For fire år siden vandt Svendborg Gymnastikforening prisen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce